Henter kommentarer

Vild jubel hos FOM Technologies - 'En ægte milepæl'


Der er grund til at juble, efter FOM Technologies har sikret sig sin største ordre nogensinde.

Det oplyser det danske selskab, der har specialiseret sig inden for højteknologisk udstyr og maskiner til materialeforskning. Her fremhæver man, at ordren er næste dobbelt så stor som selskabets nuværende største ordre

Der er tale om en ordre på en maskine til batteriforskning  fra det amerikanske universitet Georgia Tech til levering i 2023. Det er første gang, at virksomheden sælger en maskine til den værdi, og at ordren markerer FOM Technologies indtræden i det mest komplicerede pilotproduktionssegment, understreger det danske selskab.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

»Det er en ægte milepæl for FOM Technologies, og vi er naturligvis meget stolte over at være en del af dette multi-million-dollar forskningscenterprojekt. Vores system vil være centrum i forskningsfaciliteten, så vi har store forventninger til dette nye samarbejde med Georgia Tech. Da leveringen er planlagt til næste år, påvirker det ikke vores omsætning for 2022 - men det lægger et solidt fundament for vores 2023 pipeline og for vores vækstplaner fremadrettet,« lyder det fra FOM Technologies topchef, Michael Stadi.

Af ​​kommercielle årsager ønsker parterne ikke at oplyse faktiske tal for ordren, hedder det i fondsbørmeddelelsen. Ordren får ingen betydning for FOM Technologies' prognose for hverken omsætning eller driftsindtjening i 2022. Den betyder dog, at selskabet nu kommer med sin finansielle guidance for 2023.

FOM Technologies forventer for 2022 en omsætning i intervallet fra 29 mio. kr. til 32 mio. kr.
FOM Technologies forventer for 2022 en driftsindtjening i intervallet fra 1 mio. kr. til 3 mio. kr.

For 2023 forventer FOM Technologies en omsætning i spændet fra 36 mio. kr. til 40 mio. kr.

For 2023 forventer FOM Technologies en driftsindtjening i spændet fra 2 mio. kr. til 4 mio. kr.

FOM Technologies udvikler såkaldte 'Slot Die Coating'-maskiner, som gør det mulige for forskere at udforske og udvikle nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab. Forkortelsen 'FOM i selskabets navn kommer af ordene 'funktionel organisk materiale'.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier bør du satse på i børsstormen

Læs også: I et ildrødt marked: Her ser chefstrategen mulighed for gevinst