Henter kommentarer

| Opdateret

Voldsom udvikling - Novo-aktien i massivt dyk


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Novo Nordisk-aktien styrtdykker

Aktien i den danske medicinalgigant falder op mod 14 pct., efter mandagens aktiehandel er blevet skudt i gang. Det sker, efter den danske insulinkæmpe fredag meddelte, at en underleverandør af fedmemidlet Wegovy var ramt af problemer, der ville påvirke Novo Nordisks 2022-udsigter.

Det er ifølge Sydbank tale om en amerikansk leverandør, der fylder sprøjter med Wegovy til det amerikanske marked, der midlertidigt har stoppet leveringer og fremstilling efter problemer med 'god fremstillingspraksis', skriver MarketWire.

Læs også: Dansk gigant rydder bordet - 5 vilde fun facts om Novo Nordisk

 

»Wegovy var udset til at være en af vækstkometerne i 2022, men nu kommer salget ikke til at indfri markedets forventninger,« har Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen udtalt om udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Novo Nordisk-aktien faldt op mod 16 pct. i børsåbningen, men aktiekursen har efterfølgende rettet sig en smule, og medicinalaktien er i skrivende stund nede med mere end 13 pct.

Novo Nordisk-aktien er ikke den eneste danske sværvægter, der mandag er blevet sendt ud i et opsigtsvækkende fald. Det samme er vindmølleproducenten Vestas, der falder mere end 5 pct. Vestas-aktien dykkede med mere end 8 pct. i børsåbningen, men Vestas-kursen har altså rettet sig lidt.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Advarer mod fald i Novo Nordisk-aktien: 'Det kan ramme »vækstopfattelsen'

Læs også: Simon Richard Nielsen: Nedturen i vækstaktier bliver dyb, barsk og er kun lige startet