Henter kommentarer

Erfaren investor: Hvis du har behov for det her, er der noget galt med porteføljen


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Hvis du ikke kan tage på sommerferie i tre uger uden at tjekke din portefølje, så er der noget galt med den.

Så klar er meldingen fra aktiechef i HC Andersen Capital og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben Michael Friis Jørgensen.

»Du har den forkerte portefølje hvis du ikke kan tage på sommerferie i tre uger uden at åbne din computer. Det er et irriterende svar, men sådan er det. For så har du ikke den rigtige portefølje, men jagter momentum og det der kører lige nu. Og det kan være svært,« siger Michael Friis Jørgensen i dagens udgave af Millionærklubben.

Meldingen kommer under en snak om, hvorvidt der kan være en ide i, at gøre porteføljen sommerklar. Men det mener Michael Friis Jørgensen ikke, at der kan være.

»Det giver ikke rigtig mening, for hvis man tror man kan time markedet på den måde, så bliver man meget fattig. Jeg har prøvet at gøre det i år i Millionærklubben (med henblik på at time en recession, red.) og der er jeg ved at ændre holdning,« fortæller Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Ny plan fra Danmarks største bank: Sådan vil banken rejse sig efter skandalesager

I Millionærklubben dyster fire porteføljeforvaltere om at lave det bedste afkast på et år. I øjeblikket er Michael Friis Jørgensen på en andenplads med et afkast i år på 22 pct.

Michael Friis Jørgensen mener overordnet ikke, at de vejrmæssige sæsoner spiller en stor rolle på aktiviteten på markederne:

»Jeg har det lidt sådan, at det er nogle fine avisartikler, der fokuserer på at man skal gøre porteføljen sommerklar, men der er ingen forskel på sommer og efterår. Den eneste forskel er, at vi ligger på badestranden og skal slukke computeren. Det kan jeg ikke selv finde ud af, men det er et godt råd,« siger han.

I stedet for at gøre porteføljen sommerklar, overvejer han om han skal have flere penge ud at arbejde i markedet:

»Jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg måske skal have lidt flere kontanter ud i markedet og arbejde. Men om det lige bliver hen over sommeren ved jeg ikke,« lyder det fra Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Milliardforvalter: Kan Danske Bank levere 'så taler vi en helt anden aktiekurs'

Læs også: Forbrugerrådet Tænk i hård kritik af dansk tøjmærkes aktiesalg: 'Det nærmer sig vildledning'