Henter kommentarer

Her får unge privatøkonomi på skoleskemaet

(ARKIV) Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Det kan være fristende at investere, hvis huset er betalt ud, og opsparingen trækker minusrenter. Men det er ikke fornuftigt, hvis beslutningen tages overilet. Det skriver Ritzau, onsdag den 27. januar 2021. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Det kan være fristende at investere, hvis huset er betalt ud, og opsparingen trækker minusrenter. Men det er ikke fornuftigt, hvis beslutningen tages overilet. Det skriver Ritzau, onsdag den 27. januar 2021. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix) Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Vis mere

I de kommende måneder er det ikke blot idræt, dansk og matematik, der fylder på skoleskemaet hos ni klasser fra Bredsten-Gadbjerg Skole, Lyshøjskolen og Egtved Skole i Vejle- og Kolding-området.

Også privatøkonomi vil optræde på de mange folkeskoleelevers skema.

Det skriver revisionsfirmaet PWC, der også står bag tiltaget sammen med Skoleglæde.nu, i en pressemeddelelse.

Undervisningsforløbet har navnet 'Ung privatøkonomi', og hensigten er at klæde eleverne på til at få en forståelse for økonomi – undersøgelser viser nemlig, at for mange unge kommer i økonomiske problemer tidligt i livet.

»I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger. Med ‘Ung privatøkonomi’ ønsker vi at dele vores viden for at være med til at løfte en vigtig samfundsmæssig opgave; at klæde børn og unge bedre på til at kunne handle økonomisk ansvarligt,« udtaler Lars Almskou Ohmeyer, der er partner hos PwC i Trekantområdet.

RKI-tal viser, at omkring 37.000 unge mellem 18 og 30 år i januar 2024 var registreret med mindst én anmærkning i registeret over dårlige betalere.

Læs også: 

Læs også: