Henter kommentarer

Storbank: Populær type biler risikerer at blive hamstret i efteråret


 

Når det nye år rammer, vil der ske store ændringer i afgiften på de populære plug-in hybridbiler. 

Og det kan skabe en situation, hvor bilerne risikerer at blive hamstret, vurderer Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker i Nordea. 

»Det kan lede til en hamstringseffekt hen over efteråret, mens det til gengæld kan reducere efterspørgslen ind i 2024,« skriver han i en økonomisk prognose for 2024, ifølge Finans

Til mediet uddyber han, at man de seneste år har set at afgiftsændringer på biler har haft en stor effekt på forbrugernes adfærd. Og at det kan føre til, at mange af dem der kigger på en hybridbil, vil købe den inden de nye afgifter rammer. 

Læs også: Investorer på risikoflugt sendte aktier ned

Ifølge tal fra FDM, var den populære Ford Kuga plugin-hybrid den tredjemest sælgende bil i første halvår af 2023. Kun overgået af Teslas Model Y og den mindre Peugeot 208. 

Interesseorganisationen har på sin hjemmeside vurderet, at den populære Ford Kuga ST Line vil koste 15.000 kr. mere efter de nye afgifter træder i kraft. 

Den højere pris på plug-in hybriderne er en cocktail af »højere indfasning af afgiften, lavere batterifradrag, lavere bundfradrag, og at det såkaldte CO2-tillæg indeksreguleres«, skriver FDM i en nyhed på sin hjemmeside.

Læs også: En særlig finte kan sikre dig en lavere rente, når du optager lån

Læs også: Så meget billigere er dit boliglån på grund af Novo Nordisk