Henter kommentarer

Finansuro kommer særlig gruppe boligejere til gavn


Finansuro efter krak i både Silicon Valley Bank og Signature Bank sendte mandag boligrenterne ned, og det er en særligt god nyhed for boligejere med flekslån.

Renterne på flekslån faldt faktisk så meget, at det for nogle er blevet knap 3.000 kr. billigere før skat om året at låne 1 mio. kr., skriver Finans.

Det er primært de korte renter, der er faldet, og jo kortere rentetilpasningslånet løber desto mere er renten faldet, hvilket betyder, at renten på både F-kort og F1-lån er på det laveste niveau i en måned.

»Det er selvfølgelig dejligt for boligkøberne, når renterne falder. Men lige nu sker det på en trist baggrund i form af bankkrak og uro på de finansielle markeder,« siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit til Finans.

Læs også: I disse landsdele er huspriserne faldet mest

Tidligere her på Euroinvestor har vi skrevet om, at selvom de korte renter falder mest, så er kurserne på de fastforrentede lån også faldet en del over den seneste uge.

Faktisk nærmer 5-procentlånet med afdrag sig med hastige skridt kurs 100, hvilket betyder at 4-procentlånet nu står på tærsklen til at blive det toneangivende lån igen.

»Det er på ingen måde usandsynligt, at vi kommer til at se yderligere kraftige udsving i renterne i den allernærmeste tid. Der er nogle heftige kræfter i gang, og store centralbanker har rentemøder på menuen i de kommende uger,« lyder det fra Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, til Euroinvestor.

Læs også: Næsten to ud af tre boligejere overser særligt fradrag

Læs også: Færreste lånetilbud i 6 år: Her er forklaringen