Henter kommentarer

3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret


Særligt tre danske aktier rummer et potentiale til at stikke af fra flokken i løbet af de næste tre måneder.

Det vurderer Handelsbanken i et analysenotat til bankens kunder tirsdag. Aktierne, der betegnes som 'flyvere', er »udvalgt blandt de aktier, som vi har en Hold eller købsanbefaling på og er en kortsigtet handelsanbefaling (op til 3 måneder),« lyder det.

Du kan klikke dig ind på de enkelte aktier og se, om aktien stiger eller falder, og også læse mere om det enkelte selskab:

Danske Bank

En af de danske aktier, som den svenske storbank ser et kurspotentiale i på kort sigt, er Danske Bank-aktien. Handelsbanken vurderer, at Danske Bank-aktien vil opleve børsmæssig medvind, når retssagerne relateret til hvidvasksagen i Estland er »et overstået kapitel omkring slutningen af året.«

»Vi ser en overvejende stor sandsynlighed for, at Danske Bank kan indfri deres guidance,« lyder det fra Handelsbanken, der samtidig vurderer, at »de kommende kvartalsregnskaber vil vise betydelige fremskridt for det igangværende transformationsprogram. «

DSV Panalpina

Den danske transportkæmpe DSV-Panalpina spås også at stikke af fra resten af den danske børsflok. DSV-aktien er i løbet af de sidste 12 måneder steget næsten 67 pct., men stigninger ventes at fortsætte, vurderer Handelsbanken.

»Vi ser positivt på det ekstra forretningsmomentum som DSV Panalpina vil nyde godt af som følge af opkøbet af Agility,« lyder det fra Handelsbanken.

Den svenske storbank øjne også en mulig overraskelse i den sidste del af året, »når de kommercielle synergier fra Panalpina-integrationen for alvor vinder trækkraft.« DSV Panalpina ventes desuden fortsat at nyde godt af det nuværende økonomiske miljø:

»De nuværende solide handelsbetingelser ventes at fortsætte en rum tid endnu, hvilket, kombineret med de turbulente fragtratetendenser, vil være med til at drive volumenerne højere,« lyder det fra Handelsbanken.

Spar Nord

En tredje aktie, der kan end emed at stige til vejrs, er Spar Nord-aktien, vurderer Handelsbanken i sit skriv. Det er blandt andet baseret på, at der kommer en opjustering til forventningerne inden årets udgang.

»Vi vurderer, at Spar Nord fortsat vil generere en solid udlånsvækst, særligt inden for leasing, mens banken vil øge sin distribution af realkreditlån til Totalkredit,« lyder det.

Handelsbanken mener samtidig udsigten til kursstigninger med, at Spar Nord-aktien vil nyde godt af, at den resterende effekt fra prisjusteringer på erhvervsindlån, som vil træde i kraft i 3. kvartal 2021.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 'En af de mest lovende og spændende aktier, jeg har set i 13 år'

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker om mulig gamechanger: Derfor er aktien stadig attraktiv