Henter kommentarer

3 mulige vinderaktier i 2023: 'Deres pengemaskine vil accelerere'


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Det kommende aktieår bliver et godt et af slagsen.

Så entydig er vurderingen, når den erfarne investor og administrerende direktør i Lindeberg Group, Jens Løgstrup, kigger i krystalkuglen.

For inflationen vil aftage, renten vil stabilisere sig – og noget af investorernes frygt vil sive ud af markedet, mener han.

Snart lægger vi et kaotisk 2022 bag os og skriver 2023 i kalenderen. 2022 har i høj grad været plaget af usikkerhed og store kursfald, og nogle sidder måske og overvejer, om man skal justere i porteføljen til det nye år.

Euroinvestor spørger i den forbindelse forskellige investorer, hvilke tre aktier, de vil anbefale. I denne artikel kan du læse om tre bud på aktier til din portefølje fra Jens Løgstrup.

»Jeg vil gerne dele aktierne op i to og sige: den ene er den sikre variant, og den anden den mere dristige,« forklarer han.

Læs også: Gammelt investorhit kan få stort comeback

Jyske Bank

Hvis man vil gå med livrem og seler på aktiemarkedet næste år, så skal man ifølge Jens Løgstrup samle aktier op i banksektoren.

Det hænger sammen med, at renterne er steget, og de negative renter er smidt på porten. Bankerne tjener således penge på deres kunders indlån, som ellers for få kvartaler siden var en »elendig forretning«, bemærker Jens Løgstrup.

»Siden finanskrisen har de fleste banker fået større indlån end udlån. Det kan man tjene penge på nu, i takt med renterne stiger. Det er alle de mange små lønkonti og andre konti på 10.000-50.000 kr. Det summer sig op til mange, mange milliarder, og det er en meget vigtig indtjeningskilde for bankerne,« siger han.

Flere økonomer spår, at renten vil blive hævet i starten af 2023, hvorefter rentespringene vil ebbe ud. Selv hvis det scenario bliver til virkelighed, holder Jens Løgstrup fat i sit sats på banksektoren.

»Hvis renten ligger på nuværende niveau, så er det en hamrende god forretning. Næste år vil renteniveauet være lidt højere, end det er lige nu, forventer jeg, så den pengemaskine, der hedder indlånskonti, den vil virkelig accelerere,« forklarer Jens Løgstrup.

Og hvilken bankaktie skal man så smide i kurven? Det har Jens Løgstrup har et klart bud på:

»Min yndlingsaktie er Jyske Bank. Jeg har gennem hele året ligget med 0,5 procent af Jyske Banks aktiekapital. Det er ganske meget, jeg har placeret, men det er en af mine absolut bedste investeringer,« siger Jens Løgstrup og tilføjer, at han har et mindre trecifret millionbeløb investeret i Jyske Bank.

Jyske Bank er attraktiv i Løgstrups øjne, fordi den er lavt prissat i forhold til andre banker. Han påpeger, at hvis man måler aktieprisen op mod bankens indre værdi, så betaler man et sted mellem 70-75 øre for hver krone af selskabet.

»Dertil kommer, at Jyske Bank har en sammenlægning med Handelsbanken lige rundt om hjørnet, og det forestiller jeg mig, vil være en rigtig god gevinst for banken,« påpeger Jens Løgstrup.

Læs også: Kapitalforvalterens 3 aktier til 2023 - 'en rigtig god investering'

Norden

Er man en mere risikabel eller aggressiv investor, som Jens Løgstrup ynder at kalde det, så skal man kigge mod tankrederier det næste år.

Men det er ikke hvilke som helst tankrederier, påpeger investoren. Det skal være tankrederier, der fragter raffinerede olieprodukter såsom diesel, benzin og jetfuel.

»Aktierne i den slags rederier er steget, men jeg tror, der absolut kan være potentiale til væsentligt større stigninger, fordi fragtraterne i øjeblikket er voldsomt på vej op,« bemærker Jens Løgstrup, som spår, at aktierne kan stige mellem 20-80 procent

Fragtraterne – det vil sige prisen, som rederierne tager for fragten – står ifølge Jens Løgstrup overfor kronede dage af to grunde.

For det første er der ganske enkelt for få skibe til at fragte de raffinerede olieprodukter rundt.

For det andet træder EUs olieembargo mod raffinerede olieprodukter fra Rusland i kraft 5. februar 2022. Det medfører ifølge Løgstrup, at russiske olieprodukter skal fragtes meget længere væk end til Europa, som hidtil har været storimportør af russisk diesel.

»Det vil sige, rederierne skal sejle meget længere tid, og det vil sige, rederierne skal bruge flere skibe. Skibene er der ikke, for der er mangel. Derfor forudser jeg, at fragtraterne vil blive presset op,« siger Løgstrup.

Et oplagt aktiebud indenfor branchen er, ifølge den erfarne investor, rederiet Norden. Aktien er allerede steget 110 procent i år, og Jens Løgstrup sidder på 0,4 procent af selskabets aktier.

Torm

I samme kategori finder man rederiet Torm, som Jens Løgstrup også spår stigninger til.

Torm havde i tredje kvartal af 2022 sit største overskud nogensinde, og hvis fragtraterne springer op på de cirka 100.000 dollar per fragtdag, hvilket Jens Løgstrup satser på, kommer de til at tjene op mod fire mia. kr. i kvartalet, lyder det.

Jens Løgstrup, der sædvanligvis er en ganske langsigtet investor, understreger dog, at der både i Norden og Torms tilfælde er tale om risikofyldte, aggressive og kortsigtede investeringer.

Hvis man køber aktier i de to rederier, er der »brug for, at man hele tiden holder øje og vurderer,« siger Jens Løgstrup:

»Man skal holde øje med fragtraterne, og om Putin afsættes, om sanktioner mod Rusland ophører – eller hvis samfundet går i stå, og ingen skal køre i bil, bruge diesel eller flyve,« siger Jens Løgstrup.

Torm er den mest stigende danske aktie i år 2022. Den er braget frem med 265 procent siden årsskiftet, og Jens Løgstrup ejer 0,6 procent af aktierne.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til den forsigtige investor

Læs også: 3 aktier teknisk set: Skal det op eller ned?