Henter kommentarer

Kapitalforvalterens 3 aktier til 2023 - 'en rigtig god investering'


Snart lægger vi et kaotisk 2022 bag os og skriver 2023 i kalenderen. 2022 har i høj grad været plaget af usikkerhed og store kursfald, og nogle sidder måske og overvejer, om man skal justere i porteføljen til det nye år.

Euroinvestor spørger i den forbindelse forskellige investorer, hvilke tre aktier de vil pege på. I denne artikel kan du læse om tre bud på aktier til din portefølje fra den professionelle investor Dan Wejse, som er porteføljemanager hos kapitalforvalteren MW Compounders.

Han har udvalgt tre aktier fra MW Compounders egen portefølje, hvor der fokuseres på såkaldte compounder-aktier, dvs. aktier, der er gode for langsigtede aktionærer.

Læs også: Han vil leve af udbytte: Disse aktier overvejer han

Der er dog en god idé at have mange forskellige aktier i porteføljen, lyder det i en appel fra Dan Wejse.

»Vi anbefaler, at man har en portefølje med lidt af hvert, hvilket vi har i MW Compounders. Vi har 20-30 aktier i vores portefølje. Vi vil både have noget til solskins- og regnvejrsdage. Vi har ikke nogen holdning til, om det bliver et godt eller dårligt aktieår. Det er svært at vurdere på forhånd, om det bliver de konjunkturfølsomme aktier (cykliske, red.) eller de stabile aktier (defensive, red.), som kommer til at klare sig godt,«

Fællestrækket for nedenstående tre aktier er, at de skal ses som bud på gode langsigtede investeringer, forklarer han.

Læs også: Danske Bank: Det er en god grund til at sælge dine taberaktier

»Vi kan godt komme med tre bud på nogle aktier, som vi tror kunne være gode i porteføljen det kommende år. Vi bruger vores krudt på at finde aktier, som kan give et godt langsigtet afkast,« siger Dan Wejse.

Cigna
Den første aktie som Dan Wejse anbefaler til porteføljen er det amerikanske sundhedsforsikringsselskab Cigna.

»Det er på mange måder et meget stabilt selskab, fordi man vil blive ved med at efterspørge sundhed og købe medicin. Hvis 2023 bliver et regnvejrsår, så vil den forhåbentlig vise gode defensive karakteristika,« siger Dan Wejse.

Læs også: Aktiechef: Sådan skal du sprede aktierne i din portefølje

Der er flere positive parametre ved Cigna-aktien, som gør den attraktiv ifølge den professionelle investor.

»Den handler på lave multipler, og selskabet er i gang med at købe aktier tilbage, hvilket de har cashflowet til at gøre. De betaler fornuftigt dividende, og selskabet har været på en rigtig god rejse gennem mange år,« forklarer Dan Wejse.

Cigna-aktien har klaret sig godt igennem 2022. Det seneste år er aktien steget med 51,7 pct.

Lancashire
Den anden aktie den professionelle investor anbefaler er forsikringsselskabet Lancashire. Han påpeger, at det er et selskab, som ikke nødvendigvis kommer i problemer, hvis 2023 bliver et dårligt år økonomisk.

»Naturkatastrofers hyppighed har ikke noget med økonomien at gøre, så igen er det et selskab, der ikke er konjunkturfølsomt. Det betyder mere for dem, hvor mange naturkatastrofer der kommer, og hvor store de bliver,« siger Dan Wejse.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

Den professionelle investor påpeger, at Lancashire klarer sig bedre efter en ændring i priserne.

»Lancashire har i en længere periode forsøgt sig med at hæve priserne efter nogle sløje år. Det har de haft ret god succes med. Selv i et år, hvor orkanen Ian ramte, virkede det til, at selskabet kunne holde skindet på næsen. Når vi når ind i 2023, ser det ud til, at priserne får et væsentligt nøk opad igen. Vi forventer, at selv med en stor orkan kan selskabet lave et overskud, og hvis det bliver et normalt år, forventer vi et ret attraktivt resultat,« forklarer Dan Wejse.

Kursen på Lancashire-aktien er steget med 17,7 pct. det seneste år.

TSMC
Den sidste aktie er verdens største producent af mikrochips Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. I modsætning til de to andre, er dette en mere konjunkturfølsom aktie.

»Selskabet har leveret nogle rigtig flotte resultater gennem mange år, og også i år har det en flot udvikling. Her er der dog mere konjunkturfølsomhed, men der også en positiv udvikling strukturelt, da efterspørgslen på mikrochip fortsat er stigende. Der bliver brugt mikrochip i flere og flere ting,« forklarer Dan Wejse.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

TSM-aktien kan især vise sig som en god investering, hvis man er positiv omkring situationen mellem Kina og Taiwan, vurderer den professionelle investor.

»Opbremsningen i økonomien vil betyde mindre efterspørgsel efter forbrugsvarer. Derudover har hele balladen mellem Kina og Taiwan også været med til at sætte aktien ned på trods af gode resultater. Hvis man er optimistisk, og man tænker, at konjunkturerne retter sig, og der kommer ro på den geopolitiske situation, så vil TSMC blive en rigtig god investering,« siger Dan Wejse

Aktiekursen for TSMC er faldet med 32,2 pct. det seneste år.

Læs også: Så voldsom er lønforskellen imellem kvinder og mænd

Læs også: Lau Svenssen har fundet sit næste guldhåb: 'Jeg går og lurer lidt'