Henter kommentarer

| Opdateret

3 mulige vinderaktier i en recession: 'Den danske aktie er mit førstevalg'


Hvilke aktier er værd at have i en recession?

Det spørgsmål har aktiechef Michael Friis Jørgensen fra rådgivningsfirmaet HC Andersen Capital et bud på. Han påpeger, at det aldrig er let at finde et sted i markedet, hvor du er fuldstændig beskyttet i en recession, og det er samtidig svært at finde aktier, der både giver et godt afkast og beskyttelse i en økonomisk nedtur.

Det betyder ikke, at du bare skal sælge ud af alle dine aktier, forklarer han, for det kan godt være, at der kommer en recession, men det er aldrig sikkert, at den kommer, og så det er godt at være eksponeret mod aktiemarkedet.

Læs også: Advarer mod ny nedtur: Aktiekurserne kan på overfladen snyde dig

»Hvis der kommer recession nu her, så er det formodentlig en inflations-udbudschok-drevet recession, dvs. det vil være renterne, der er i fokus,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

Nedenfor peger han på tre aktier, som han mener vil være godt at have i porteføljen i en recession.

Novo Nordisk
Den danske medicinalgigant Novo Nordisk er et af de selskaber, der bør være i porteføljen, hvis der kommer en recession, lyder det fra aktiechefen.

»Folk vil søge over i et selskab som Novo Nordisk, der aktiemæssigt kun er udfordret på prissætningen, hvis renten skulle stige,« udtaler han og tilføjer:

»Den danske aktie er mit førstevalg.«

Novo Nordisk viser for ham at se gode væksttakter, hvilket kan opveje, at aktien er lidt dyr. Medicinalgiganten vil i hans øjne ikke blive synderligt påvirket i en recession.

Lundbeck
Den anden aktie, som Michael Friis Jørgensen vil placere i porteføljen, hvis man frygter en recession, er Lundbeck-aktien. Danske medicinalselskab, der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen, kan nemlig agere som bolværk i et faldende marked, vurderer aktiechefen. Han forklarer sit valg med, at den forventede recession ligner en rentedrevet recession.

»Det gør, at prisfastsættelsen i mange af de klassiske defensive kvalitetsaktier godt kunne blive et problem,« udtaler han.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed – de er historisk billige

Han henviser til, at aktier værdiansættes ud fra forskellige nøgletal. Det kunne være prisen på en aktie i forhold til selskabs indtjening eller prisen for aktien i forhold til omsætningen.

»Hvis jeg skulle vælge en anden dansk aktie til en recession, ville jeg vælge Lundbeck-aktien, fordi Lundbecks omsætning ikke rigtig blive ramt i en recession, og fordi Lundbecks multipler er lave,« udtaler han.

Lundbeck befinder sig ikke desto mindre i en situation, hvor medicinalselskabet er nødt til at overbevise markedet om, at der er lyse tider forude. Der er derfor nogle andre elementer, der driver Lundbeck-aktiekursen, men det kan blive en fordel for Lundbeck-aktien, lyder det fra Michael Friis Jørgensen.

Bayer
Den tredje aktie, som aktiechefen fremhæver, er Bayer-aktien. Der er tale om et tysk konglomerat, der har forretning inden for både landbrug og medicin.

Michael Friis Jørgensen er selv investeret i aktien, og han forventer, at den tyske virksomhed med næsten 100.000 ansatte vil klare sig godt under en recession.

»Bayer sælger medicin, og salget vil nok ikke blive påvirket i en recession, og deres landbrugsdivision vil nok også klare sig godt, fordi fødevarepriserne er så høje, og fordi det tegner til at blive en meget speciel recession,« udtaler han.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'

Læs også: Professionel investor advarer: Massive aktiefald er måske kun starten