Henter kommentarer

4 aktier, der stjæler rampelyset i tirsdagens børsåbning


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Her er det betydningen af 'dead cat bounce'. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Dagens handel er skudt i gang på fondsbørsen, og her er de danske aktier, der løber med opmærksomheden.

Nilfisk

Nilfisk, der blandt andet producerer støvsugere, suser op med 6 pct. i tirsdagens børsåbning.

Selskabet har fremlagt regnskab her til morgen, som viser en omsætning på 264,2 mio. euro i årets første kvartal. Det er 11,3. pct. bedre end samme tid sidste år. Aktien handles til kurs 170 kr.

Rockwool

C25-darlingen Rockwool har fået søvnen ud af øjnene og er indeksets højdespringer fra morgenstunden, hvor den stiger med 3,5 pct.

Rockwool kommer med regnskab for første kvartal onsdag. Finanshuset Carneige har sænket kursmålet til 3550 kr. fra 4000 kr. og anbefaler fortsat »køb«.

Pandora

Medvinden blæser også forbi smykkegiganten Pandora, som har pil op med 2,5 pct. Bestyrelsesformanden i selskabet, Peter Ruzicka, købte i sidste uge 10.000 aktier i selskabet, og hans beholdning er således samlet 32.000.

Sådanne opkøb er sædvanligvis 'et godt signal', men det kan være anderledes i dette tilfælde, forklarer aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, Lars Hytting, i denne artikel.

Atlantic Petroleum

Da russisk gas blev sortlistet, skød Atlantic Petroleum i vejret. Og her til morgen står det også vildt til.

Selskabet, der har rettigheder til at hente olie op fra undergrunden, banker op med 27,8 pct. i dagens børsåbning. Den handles aktuelt i kurs 7,8 kr.

Læs også: C25-aktie kaldes 'farlig at spekulere i – bedste råd er at holde sig væk'

Læs også: Tror defensiv C25-aktie kan stige 40 pct.