Henter kommentarer

4 stærke semiconductor-aktier: 'Du bør lede efter aktier her'

Foto: Christoph Jungbluth
Vis mere

Du skænker dem formodentlig ikke en tanke, men du er formodentlig omgivet af computerchips lige nu.

Du har måske hørt dem omtalt som halvledere (på engelsk semiconducters), men de findes ikke desto mindre i din computer, telefon, fjernsyn, vaskemaskine og ur. Ja, stort set i al moderne teknologi.

Netop derfor er chipindustrien spået til at fortsætte sin stærke vækst på den anden side af coronakrisen. Det kan du læse mere om her.

Og derfor giver det god mening at være eksponeret mod sektoren. Det fortæller kvantstrateg Morten Nielsen fra Quant Research hos Jyske Markets.

Læs også: Et spørgsmål går igen: Hvorfor købte Warren Buffett ikke i marts?

»De er så integreret en del af vores hverdag, at det er svært at forestille sig, at det skulle være et marked, der skulle få store langsigtede problemer på grund af coronakrisen. Industrien rangerer i vores aktieunivers som én af de mest attraktive industrier set med langsigtede briller. Derfor er det én af de industrier, som man bør lede efter stærke aktier inden for, grundet de udpræget gode karakteristika industrien generelt har,« fortæller han.

Morten Nielsen overvåger 3000 af de største selskaber i verden via en analysemodel, som man har udviklet hos Jyske Bank.

Aktiestrategien kaldes for faktorinvestering, og målet er at bygge en portefølje af selskaber, der er udvalgt på baggrund af tre faktorer, der bidrager til et aktiemæssigt merafkast over tid:

Der er at købe selskaber, der 1) er relativt lavt prisfastsat, 2) er af høj kvalitet, og 3) har medvind prismæssigt såvel som hos analytikerne. Faktorerne kaldes for henholdsvis Value, Kvalitet og Momentum. Det kan du læse mere om her.

Læs også: 5 it-aktier med stort potentiale: 'Det er en kandidat til porteføljen'

‘Semiconductors & Semiconductors Equipment’-industrien ser interessant ud fra et faktorinvesteringsperspektiv, fortæller Morten Nielsen.

Han hæfter sig ved, at størstedelen af de 93 selskaber, der er interessante globalt set, har en stabil indtjening, høj profitabilitet, vedvarende vækst og fordelagtige gældssituationer.

»Prisfastsættelsen er nogenlunde neutral, men vi kan rent faktisk se, at de større selskaber generelt er relativt billigere prisfastsat i forhold til de mindste spillere i vores aktieunivers,« udtaler Morten Nielsen.

Han fremhæver, at det er en industri, hvor den aktiemæssige stemning er god, hvilket giver selskaberne et fordelagtigt momentum.

Her peger han på 4 selskaber, der fremstår attraktive.

Applied Materials

Micron Technology

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

Intel

 

4 chip-aktier, der fremstår uattraktive ud fra de tre faktorer:

QUALCOMM

XILINX

ANALOG DEVICES

NXP SEMICONDUCTORS N.V.

 

Nedenfor er vi dykket ned i to af aktierne, nemlig Intel og Qualcomm.

Intel:
Ud fra et kvantitativt synspunkt fremstår Intel som et af de mest attraktive selskaber inden for semiconductorindustrien, fordi selskabet er billigt, af høj kvalitet og har et neutralt momentum, fortæller Morten Nielsen.

Det er især prisfastsættelsen i forhold til andre selskaber inden for industrien, som gør, at selskabet fremstår billigt. De primære drivere bag den høje kvalitet er en attraktiv, vedvarende vækst og profitabilitet, mens også selskabets gældssituation fremstår solid, forklarer han.

Aktiens momentum er pt. relativt neutral, men drives moderat højere af en positiv stemning blandt de analytikere, der følger selskabet, forklarer Morten Nielsen.

Qualcomm:
Derimod fremstår Qualcomm Inc som et uattraktivt selskab i vores global kvantunivers grundet lav kvalitet og momentum, som ikke opvejer en relativt billig prisfastsættelse, fortæller Morten Nielsen.

Der er en negativ stemning omkring aktien, som medfører et meget lav momentum, mens især indtjeningskvaliteten og den ustabile udvikling i indtjeningen får kvaliteten til at fremstå som lav som helhed, forklarer kvantstrategen.

Det afspejles ifølge Morten Nielsen i en relativt ufordelagtig gældssituation.

Alt i alt opvejer dette ikke, at selskabet fremstår relativt billigt, især inden for semiconductor-industrien, forklarer han.

Læs også: Ser stort potentiale i biotek-aktie: 'På vej mod fornyet vækst'

Læs også: Et spørgsmål går igen: Hvorfor købte Warren Buffett ikke i marts?