Henter kommentarer

Advarer danskerne: Løgnehistorier kan koste dig dyrt


Kriminelle har taget en ny svindelmetode i brug.

Sådan lyder advarslen fra FinansDanmark, der opfordrer danskerne til at passe på. Svindlere kontakter nu bankkunder med oplysninger om, at deres konto er blevet kompromitteret. Løgnhistorien får bankkunden til selv at flytte pengene over på en anden konto, der tilhører så den kriminelles.

Læs også: Børhus med dyster udmelding

»Det er svært for bankerne at opdage, at der er tale om kriminalitet, når det er bankkunden selv, der overfører penge fra en konto til en anden, « lyder det fra Michael Busk-Jepsen, digitaliserings­direktør i Finans Danmark.

Bankerne har ifølge Michael Busk-Jepsen stoppet hele 60 pct. af de forsøg, der har været på denne type svindel.

Læs også: Jeppe Christiansen: Disse aktier er uhørt billige

»Metoden her er den seneste nye metode, de kriminelle bruger, når de forsøger at få adgang til folks penge i banken,« lyder det fra FinansDanmak, der advarer om, at kriminelle også typisk lokker personlige oplysninger og koder ud af ofrene for så selv at logge netbanken og stjæle ofrenes penge.

»Derfor er det også så utrolig vigtigt at minde folk om, at ingen – hverken banker, politi, Nets eller andre – vil bede om personlige oplysninger som NemID koder eller MitID login på telefon, mail eller sms. De vil heller aldrig bede dig om at flytte penge fra en konto til en anden,« siger Michael Busk-Jepsen.

I de første seks måneder af 2022 formåede kriminelle at slippe afsted med at stjæle 35 mio. kroner fordelt på 1934 sager, oplyser bankernes brancheorganisation.  Det er 30 pct. flere sager end 2. halvår 2021.

Læs også: Har du styr på skat? Der er 'ekstra god grund' til at dobbelttjekke i år

Læs ogs: Lau Svenssen: Udsigt for aktierne i 2023