Henter kommentarer

Børshus med dyster udmelding


Aktierne kan sagtens fortsætte nedturen herfra.

Sådan lyder den dystre melding fra chefstrateg Henrik Henriksen fra Petersen & Partners, ifølge Børsen. Det sker på baggrund af nye svar i Bank of Americas månedlige rundspørge blandt globale investorer - tænk pensionskasser, forsikringsselskaber og formueforvaltere osv.

Pessismen er enormt høj, og der er en udbredt forventning om en recession forude. Men det er ikke indregnet i kurserne, lyder det fra Henrik Henriksen. Aktierne falder i et bear marked med recession typisk op mod 35 pct., mens bearmarkedet varer typisk 17 måneder.

»Selvom man kan se, at markedet allerede venter en recession, så er det ikke indregnet i kurserne. Man kender ikke recessionens omfang, før man står i den, for det betyder profit warnings fra selskaber, og analytikere som nedjusterer forventningerne, men det er svært at visualisere, før man står i det,« siger Henrik Henriksen til Børsen.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Som Euroinvestor tidligere har beskrevet, så kan de såkaldte kvalitetsaktier være et godt bud på aktier til porteføljen lige nu. Det er blandt andet på baggrund af vurderinger fra Danske Bank.

Hvis du ønsker at købe aktier på disse niveauer, anbefaler Danske Banks chefstrateg Frank Øland da også torsdag, at man satser på kvalitetsaktier. Det dækker over aktier i selskaber med god indtjening, lav gæld og stabile pengestrømme.

Læs også: Advarer danskerne: Løgnehistorier kan koste dig dyrt

Det er egenskaber, som man finder inden for alle dele af aktiemarkedet, understreger Frank Øland.

»Vi har i et godt stykke tid anbefalet, at man køber ind i defensive sektorer. Det er for eksempel sektorer som forsyning og sundhed, men vi begynder også at se muligheder i cykliske aktier og vækstaktier, som er aktier, der virkelig har set fald i år,« udtaler han.

Investeringsbanken JPMorgan Chase opfordrer investorer til at tage gevinst hjem, efter den seneste tids stigninger. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lau Svenssen: Udsigt for aktierne i 2023

Læs også: Har du styr på skat? Der er 'ekstra god grund' til at dobbelttjekke i år