Henter kommentarer

Afventende stemning på markederne: Her er det finansielle overblik tirsdag morgen


 
Hvad er udbytteaktier?
Vis mere

Efter en banklukkedag mandag, skydes den danske børshandel igen i gang tirsdag.

Og indtil videre ser det ud til at blive en dag med blandet stemning på markederne. Indtil videre er indikationerne i hvert fald at markederne åbner relativt fladt.

VI starter dog den finansielle overflyvning i Asien, hvor børshandlen stadig er i gang – og hvor tirsdagen har budt på grønne tal.

Kinesiske aktier stiger fra morgenstunden dansk tid. De går frem med 0,4 pct., når man kigger på Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong.

Også i Japan er markedet i grønt her til morgen. Japanske aktier stiger 0,2 pct. ud fra det store og brede Nikkei-indeks. Indekset består af 225 udvalgte aktier fra Tokyo Stock Exchange (TSE). Nikkei-indekset bruges som et mål for den japanske økonomi og aktiemarkedet

Læs også: Danske Bank i ny melding: Her ser vi 'attraktive muligheder'

Futures peger på at de europæiske aktier åbner relativt fladt, men dog med et lille negativt fortegn, når børshandlen begynder i Europa klokken 9.

Europæiske aktier i Stoxx 50-indekset står til at gå tilbage med 0,1 pct. Stoxx 50-indekset består af 50 aktier i store europæiske virksomheder.

Futures for amerikanske aktier indikerer en flad børsåbningen. Futures for de tre ledende aktieindeks – Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones – indikerer en åbning mellem minus 0,02 pct. og plus 0,06 pct.

Olieprisen falder en smule. Den amerikanske WTI-olie handles til knap dollar tønden, imens den europæiske Brent-olie handler til 76,5 dollar for samme mængde. Olieprisen følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig.

En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen stiger derimod en smule, så et ounce af ædelmetallet kan skaffes for 1.959 dollar.

Den udbredte kryptovaluta bitcoin stiger med 0,3 pct. det seneste døgn og handles til 25.741 dollar. Du kan se udviklingen i forskellige kryptovaluta hos Euroinvestor her.

Læs også: Så meget fattigere blev de rigeste danskere i 2022

Læs også: Jyske Bank: Disse aktier har størst potentiale