Henter kommentarer

Aktiechef om dansk aktie: Sats på kursfald giver mening

Foto: Christophe SIMON
Vis mere

Det er en liste, der giver ret god mening.

Sådan lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, om den seneste liste over de mest shortede danske aktier i november. Han mener, at satset på kursfald i flere af de danske aktier giver god mening langt hen ad vejen.

Medicoselskabet Ambu er stadig den mest shortede aktie på den danske fondsbørs. Selskabet er efterfulgt af biotekselskaberne Zealand Pharma og Bavarian Nordic.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'

»Jeg synes faktisk, at det er en liste, der giver ret god mening. Jeg er uenig vedr. Bavarian, men det er en case med risiko og stort udfaldsrum. De øvrige nærer jeg ingen kærlighed for, og er heller ikke noget, der overhovedet er interessant. Ambu er den mest shortede, også den dyreste målt på nøgletal, mens Lundbeck bare er udfordret. De øvrige, puha, de er svære at regne hjem,« lyder det fra Lars Hytting.

Læs også: Det kan vende op og ned på markedet - 'Ved investorerne det her? Jeg tvivler''

Når en investor shorter - eller går kort i - en aktie, så satser investoren på, at aktien står over for et kursfald. Investoren, der vil shorte aktien låner en portion aktier i det pågældende selskab, som sælges på markedet. Håbet er, at aktierne så kan købes billigere tilbage, hvis aktien rent faktisk er faldet, hvorefter aktierne 'afleveres' til ejeren. Shorteren tjener dermed differencen - minus et gebyr for at låne aktierne samt eventuel kurtage ved handlerne. Det kan du læse mere om her.

Nedenfor ses procentdelen af aktiekapitalen, der er shortet ultimo november i de enkelte selskaber:

- Ambu: 8,4

- Zealand Pharma: 5,4 pct.

- Bavarian Nordic: 4,6 pct.

- ISS: 3,0 pct.

- Alm. Brand: 2,9 pct.

- Chr. Hansen: 2,7 pct.

- Novozymes: 1,8 pct.

- Lundbeck: 1,8 pct.

- FLS: 1,8 pct.

- GN Store Nord: 1,5 pct.

Kilde: Finanstilsynet

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Gift eller i parforhold? Disse regler bør du kende

Læs også: Det er den mest attraktive opsparingskonto i Danmark: Har du fået sat årets max ind?