Henter kommentarer

Aktien vækker opsigt: 'Den ser mega spændende ud'


 

Du kender måske HelloFresh fra dit madlavningsunivers, men den tyske måltidsgigant er også at finde på børsen.

Og det er faktisk en aktie, der ser ret interessant ud med tekniske briller på i øjeblikket. Det mener Lars Persson, der er teknisk analytiker og fast porteføljeforvalter i Euroinvestors podcast Millionærklubben.

»Den ser mega spændende ud, det kunne godt være, den kunne komme op i kurs 40-42. Jeg stod og blev helt sulten - ikke på maden - men på at købe den i min portefølje,« siger Lars Persson, der også er en del af Aktierådet.dk, i tirsdagens udgave af Millionærklubben.

Læs også: Forbrugerrådet slår alarm: Bankkunderne betaler for manglende konkurrence

HelloFresh var oppe at vende i udsendelsen, fordi det tyske selskab, som laver måltidskasser, er den største position hos kapitalforvalteren MediumInvest.

Partner og porteføljeforvalter i MediumInvest, Thomas Tang, kalder selskabet »ekstremt veldrevent« og fremhæver, at HelloFreshs ledelse også er stiftere af selskabet.

Læs også: Særlig finte sikrer dig skatterabat

»De har masser af aktier og gør de rigtige ting. HelloFresh har vundet rigtig mange markedsandele de seneste år,« bemærker Thomas Tang.

I løbet af coronakrisen piblede mange udbydere af måltidskasser frem. Konceptet er, at man vælger nogle retter og får råvarerne leveret, så man slipper for selv at skulle udtænke opskrifter og handle ind til aftensmaden.

Læs også: Aktien bragede op - nu er medstifter milliardær

Flere af udbyderne har siden drejet nøglen om, og HelloFresh er en af de store spillere på det europæiske marked. Det er positivt, fordi der er mange stordriftsfordele på produktion, udbringning, strategi og markedsføring, vurderer Thomas Tang. 

Lars Persson, som er ferm med teknisk analyse på aktier, påpeger, at HelloFresh-aktien har lavet en »omvendt hoved-skuldre-hoved-formation«. Typisk markerer det mønster slutningen på en nedgangsperiode.

Læs også: Lau Svenssen kalder dansk aktie for billig: 'Den er billig, og det er en vinder'

Alt er dog ikke en dans på røde roser for HelloFresh. De to garvede investorer påpeger, at HelloFresh kan blive mødt af udfordringer. Eksempelvis, hvis der kommer en økonomisk krise, for så vil folk sandsynligvis selv spare de penge, der kan spares ved at gå ned i supermarkedet og handle selv.

En aktie i HelloFresh koster 33 euro i skrivende stund.

Du kan høre hele afsnittet, hvor der blandt andet tales om HelloFresh, i afspilleren nedenfor.

Læs også: 

Læs også: