Henter kommentarer

Amerikansk coronavinder i ny brutal nedtur - topchef skrider - stor fyringsrunde i gang

Fitness-aktien Peloton var en af de aktier, der blev sendt i vejret, da coronavirusen marcherede henover verden.
Fitness-aktien Peloton var en af de aktier, der blev sendt i vejret, da coronavirusen marcherede henover verden. Foto: Peloton
Vis mere

Topchefen skrider, og nu står en markant del af de ansatte med en fyreseddel i hånden.

Det er historien om et skræmmende fald fra toppen. En af de helt store vinder under coronakrisen er torsdag blevet tvunget til at konsekvensen af udviklingen.

Selskabet solgte for millioner for få år siden, men siden 2021 er det gået alvorligt nedad bakke. Barry McCarthy er nu færdig som topchef hos amerikanske Peloton, der har specialiseret sig i motionscykler og sportsudstyr til hjemmet. 

To år sad han i chefstolen. Det skriver CNBC om den tidligere Netflix- og Spotify-topchef, der blev en del af Peloton i februar 2022. Det var i øvrigt det år, hvor salget toppede.

Han har siden kæmpet for at redde Peloton ved at sænke omkostninger og mindske gælden. 

Den seneste udvikling er, at 15 pct. af selskabet - svarende til 400 personer - torsdag står til at blive fyret.

Fitness-aktien Peloton var en af de aktier, der blev sendt i vejret, da coronavirusen marcherede henover verden. Vis mere

Selskabet bragede eller i vejret på børsen, da coronasmitten bredte sig som en steppebrand for få år siden. Nedlukningerne fik salget af indendørs-motionscykler, som Peloton har specialiseret sig i, til at eksplodere. Det samme gjorde Pelotons aktiekurs.

Investorer så dengang et stort potentiale i aktien, fordi folk blev væk fra fitness-centre og i højere grad holdt sig indendøre, hvilket sendte efterspørgslen på træningsudstyr til hjemme i vejret.

Men så ramte virkeligheden selskabet. Salget af motionscykler er styrtdykket i takt med, at verden er genåbnet efter coronanedlukningerne.

Peloton-aktien er blevet sendt ud i brutalt kollaps. Aktiekursen er faldet mere end 62 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Det koster blot 3,23 dollar at købe en Peloton-aktie. Det er et fald fra tiderne, når man spoler tiden tilbage til 15. januar 2021. Dengang kostede det næsten 158 dollar at købe en Peloton-aktie.

McCarthy bliver i rollen som strategisk rådgiver året ud. To bestyrelsesmedlemmer overtager midlertidigt hans arbejdsopgaver.