Henter kommentarer

Analytiker om Zealand Pharma-aktien: Et selskab, man bør have i sin portefølje

Zealand Pharma-aktien kan stå over for en spændende fremtid.

Det vurderer biotekanalytiker Frank Hørning, som har fulgt sektoren indgående i en årrække.

Zealand Pharma har siden grundlæggelsen i 1997 overordnet set specialiseret sig i produkter rettet mod diabetes, fedme samt tarmsygdomme.

Biotekselskabet har særligt tre præparater i pipelinen, som Frank Hørning hæfter sig ved. Det gælder et produkt til sænkning af blodsukkeret, et andet produkt rettet mod fedme samt et tredje produkt rettet mod korttarmssyndrom.

Præparat1: Diabetesmidlet desiglucagon

Skal virke mod: Alvorlige tilfælde af for lavt blodsukker hos patienter med type 1-diabetes (hypoglykæmi)
Fase: Fase III - afventer godkendelse til salg hos FDA
Kendte konkurrenter: Novo Nordisk og Eli Lilly

Desiglucagon er et af Zealand Pharmas interessante pipeline-projekter. Projektet testes bl.a. mod akut lavt blodsukker. Selskabet venter, at desiglucagon vil generere et topsalg på 1.5 mia. kr, hvilket efter Frank Hørnings vurdering har en værdi på 90 kr. per aktie.

»Hvis midlet bliver godkendt, kommer det til at konkurrere med eksisterende produkter, hvor Zealand Pharmas middel blive nr. 3 eller 4 i markedet, hvilket kan blive en udfordring, da det kan blive et svært marked at komme i,« udtaler Frank Hørning.

Zealand Pharma mener, at dets middel er langt mere bekvemt at tage end det, som konkurrenterne Novo og Eli Lilly står bag. Netop dette kan vise sig at komme Zealand Pharma til gode, da desiglucagon er hurtigere virkende og mere stabilt, mere opløseligt og nemmere at opbevare, fortæller Frank Hørning.

Hold øje med: Selskabet håber på en FDA-godkendelse inden 27. marts 2021
Andre mulige behandlinger: Zealand Pharma vil også undersøge, om desiglucagon kan bruges mod medfødt hyperinsulisme samt blodsukkermangel efter fedmeoperationer.

Læs også: Tom Hougaard: En shortsellers bekendelser

Præparat2: BI 456906 GLP-1/GLU Dual Agonist

Skal virke mod: Fedme
Fase: Fase II
Partnere: Boehringer Ingelheimh
Kendte konkurrenter: Novo Nordisks semaglutid

Fedmemidlet består af et GLP-1-produkt - og en analog. Både GLP-1 og Glucagon-analogen aktiverer begge forskellige nøgle-hormonreceptorer i maven. Kombinationen kan muligvis give et bedre vægttab end hvis kun en af dem anvendes. Zealand Pharma tror, at en kombination kan være langt mere effektiv i behandling af fedme end eksempelvis Novo Nordisks ‘semaglutid’, forklarer Frank Hørning.

Semaglutid er det bedste produkt i klassen af fedmemidler. Derfor giver det mening for Zealand Pharma at måle BI456906 op mod semaglutid, hvilket selskabet gør i et såkaldt 'head-to-head’-studie, fortæller aktieanalytikeren.

Læs også: Lars Tvede: Derfor har jeg øget min aktieeksponering

Aftalen med Boehringer Ingelheim har stadig potentielle milepælsbetalinger på 2,7mia. kr.

»Det er en spændende kombinationsbehandling, som kan have et rigtig, rigtig stort potentiale for Zealand Pharma, men om kombinationen af GLP-1 og analogbehandling kan vise et bedre vægttab end ved semaglutid, må tiden vise,« udtaler Frank Hørning

Det at gå op mod klassens bedste - Novos middel - og kunne fremvise nogle gode resultat vil helt sikkert kunne flytte aktien markant opad, vurderer Frank Hørning.

Læs også: 4 robot-aktier til fremtiden

»Midlet har et ekstremt stort potentiale, hvis man formår at være succesfuld, men det kræver at kombinationen fører til et bedre vægttab,« vurderer Frank Hørning.

Andre mulige behandlinger:  Zealand Pharma vil også undersøge, om midlet kan bruges mod NASH (ikke-alkoholiseret fedtlever), hvilket også vil have en interessant potentiale, vurderer Frank Hørning

 

Præperat3: Glepaglutide

Skal virke mod: Korttarmssyndrom (SBS)
Fase: III
Hold øje med: Zealand Pharma forventer at have afslutte fase 3-forsøget i starten 2021.

»At et selskab er gået videre til et fase 3-studie er altid spændende, og det er et interessant område. Vi mangler dog stadig at se noget data fra fase 3-studiet for rigtig at kunne vurdere, hvor stort potentialet er,« udtaler Frank Hørning.

 

Opkøb

I begyndelsen af februar i år meddelte Zealand Pharma, at man havde købt det amerikanske selskab, Valeritas. Det sikrede det danske biotekselskab omkring 110 personer på det amerikanske marked samt ejerskab over insulinpumpen V-go, som har en årlig omsætning på 150 mio. kr.

Opkøbet har været heldig timet i lyset af den massive nedlukning, der siden skulle ramme USA.

»Det havde været meget sværere for Zealand Pharma at opbygge en salgsorganisation under en nedlukning, og jeg synes, at opkøbet virker rigtig fornuftigt,« udtaler Frank Hørning.

Salgsorganisationen skal både bruges til at fremme diabetesmidlet desiglucagon samt til at markedsføre V-go.

 

Krigskasse på 1,2 mia.

Pengekassen er det afgørende for biotekselskaber, indtil selskabet selv begynder at tjene penge. Her ligger Zealand Pharma inde med en solid sum penge på 1,2 mia. kr., vurderer Frank Hørning.

»Når og hvis man får dasiglucagon ud over stepperne, får man 150 mio. kr. i milepælsbetaling, når den første patient har fået sin dosis,« udtaler Frank Hørning.

Man har med andre ord penge på kistebunden til driften, selv om man kigger ind i et omkostningstungt 2020. Det er positivt, at Zealand Pharma har penge, så man ikke skal fokusere på en evt. kapitaludvidelse, påpeger Frank Hørning.

»Zealand Pharma har en ekstremt spændende pipeline, og nogle produkter med et pænt potentiale, som kan udløse nogle partnerskabsaftaler,« vurderer aktieanalytikeren.

Der er dog også nogle ricisi, som investorer bør være opmærksom på, påpeger han.

Der ligger en regulatorisk risiko i forbindelse med den kommende FDA-godkendelse på dasiglucagon, selvom den er lille. Når man har et nyt middel til 'eksamen' hos FDA, kan det jo være, at FDA ikke godkender det, kræver mere viden, eller kommer med en godkendelse, som begrænser brugen af produktet, forklarer han.

Frank Hørning ser samtidig en risiko for, at man med fedmemidlet BI 456906 i head-to-head-studiet med semaglutid ikke viser 'superiority', altså at det ikke er bedre til at give vægttab.

I scenariet, hvor BI 456906 ikke giver et bedre vægttab end semaglutid, vurderer Hørning, at en markedsføring af BI 456906 efter fedme-indikationen bliver vanskelig.

Han er dog stadig grundlæggende positiv over for aktien.

»Det er et selskab, man bør have i sin portefølje i den resterende del af 2020, fordi vi ser et spændende nyhedsflow og en række lanceringer, der ser interessante ud,« udtaler Frank Hørning.

Frank Hørning ejer ikke aktier i Zealand Pharma.

Læs også: Overser du aktierne? Her forventer man stadig tocifrede vækstrater

Læs også: Er du placeret rigtigt? COVID-19 vil forstærke aktier i megatrend