Henter kommentarer

Analytikere: De 3 danske aktier med størst potentiale


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

En lang række danske aktier er buldret op i løbet af 2021.

Der gemmer sig imidlertid et uforløst kurspotentiale i flere af de største og mest handlede danske aktier, vurderer analytikerne, der dækker de danske eliteaktier i det toneangivende C25-indeks.

Ser man på hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om C25-aktierne, så skiller især tre aktier sig ud. Fælles for dem er, at analytikerne vurderer, at de rummer et kurspotentiale på mindst 30 pct.

Læs også: Nordnet om aktiekollaps: 'Er det her en mulighed?'

Den første af aktierne er den danske energikæmpe Ørsted. Selskabet var en af de helt store vindere i 2020, og var med investeringsøkonom Per Hansen  »på alles læber og i alles porteføljer«. Ørsted-aktien har imidlertid haft en opsigtsvækkende børsmæssig nedtur siden da. Ørsted-aktien er i løbet af de sidste 12 måneder faldet 46 pct. Ser man på analytikernes vurdering, så gemmer der sig et kurspotentiale på 35 pct. i Ørsted-aktien.

Læs også: Pensionsgigant: Disse aktier fås med næsten historisk rabat

Den anden C25-aktie, der ifølge analytikerne har et uforløst potentiale, er Lundbeck-aktien. Vi taler om et dansk medicinalselskab, der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen og centralnervesystemet.. Lundbeck-aktien har imidlertid haft en udfordrende tilværelse på børsen. I løbet af de sidste 12 måneder er aktien faldet 21 pct., mens den over de sidste fem år er faldet 46 pct. Det ændrer dog ikke på, at analytikerne vurderer, at Lundbeck-aktien har et kurspotentiale på næsten 39 pct.

Læs også: Kursmassakre efter Fed-bombe: Disse danske aktier er faldet mest

Bavarian Nordic har været en af de helt store vindere på den danske fondsbørs. Der er dog mere at komme efter, lyder vurderingen af det danske selskab, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af vacciner. Selskabet har senest tiltrukket sig opmærksom i forbindelse med et kommende fase 3-forsøg i forbindelse med RS-virus samt en mulig booster-vaccine mod coronavirus. Analytikerne vurderer, at der gemmer sig et kurspotentiale i Bavarian Nordic-aktien på godt 68 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk darling var på alles læber og i alles portefølje – nu er himmelstormer kommet ned på aktiejorden

Læs også: Aktiechef: Dansk folkeaktie kan købes til favørpris efter mareridt-start