Henter kommentarer

Pensionsgigant: Disse aktier fås med næsten historisk rabat

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Der er sket et markant skifte i markedet, hvor investorerne har skiftet spirende vækstaktier ud med solide velafprøvede forretninger.

Det er især bankaktierne, der har vundet frem med udsigten til stigende renter, fortæller Vellivs chefstrateg, Henrik Henriksen, over for Børsen.

Læs også: ​Kursmassakre efter Fed-bombe: Disse danske aktier er faldet mest

»Overordnet set så handler bankaktier stadig med noget nær historisk rabat til resten af markedet. De seneste ti år har virkelig ikke været en dans på roser, men mange banker er i en situation nu, hvor de har rigelig kapital, og hvor de kan lave aktietilbagekøb samt markante udbytter. Europæiske banker udbetaler nu igennem et udbytte på 5 pct. om året,« forklarer han i en kommentar over for Børsen.

Pensionsgigantens chefstrateg har i en kommentar over for Euroinvestor tidligere fremhævet, at bankerne fremstår attraktive. Det sker med afsæt i tretten forudsigelser for 2022.

En af dem går på, at de lange renter vil stige i 2022 drevet af det økonomiske opsving og renteforhøjelserne fra den amerikanske centralbank.

Læs også: Pensionskæmpe: Tretten bud på 2022

»De lange renter stiger normalt de første 12 måneder efter den første renteforhøjelse, og det mønster understøttes denne gang også af historisk lave realrenter. Så klassiske statsobligationer ligner igen i 2022 en aktivklasse, der giver negative afkast,« skriver chefstrategen i sin kommentar, der fortsætter:

»Den navnkundige grundlægger af JYSK ville have sagt: »Jeg har et godt tilbud til dig«. Har du lyst til at købe aktier i en sektor, der (1) handler med en stor rabat til aktiemarkedet, (2) en rabat til sin egen 10- årige historik, (3) trives bedre med højere renter og inflation end de fleste andre sektorer, (4) har fået sit kapitalberedskab trykprøvet under Corona-krisen og (5) har potentiale for udbytter på +5 pct., skal du kigge mod bankerne i Europa (7) – igen i år.«

Læs også: Sidst endte det i et bjørnemarked – aktiechef har klar opfordring

»På minussiden: Afkastene bliver lavere end sidste år, og overliggeren for eksempelvis europæiske banker ligger næppe højt: Formentlig omkring en P/E på 10 mod aktuelt 8,5. (8) Energi og råvarer er sencykliske sektorer, der også trives, efter at den amerikanske centralbank er begyndt at hæve renten.«

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk darling var på alles læber og i alles portefølje – nu er himmelstormer kommet ned på aktiejorden

Læs også: Aktiechef: Dansk folkeaktie kan købes til favørpris efter mareridt-start