Henter kommentarer

| Opdateret

Bavarian Nordic-analytikerne ser stort kurspotentiale - spår nye kursstigninger


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Den danske vaccineproducent Bavarian Nordic har fået et positivt rygstød fra analytikerne.

En række bankanalytikere har hævet kursmålet for den danske vaccineaktie, hvilket dækker over analytikernes forventning til aktiekursen inden for de næste 12 måneder.

Bavarian Nordics kursmål er efter onsdagens positive RS-virusdata blevet hævet til 432 kr. fra 411 kr. af Nordea. Det kan du læse mere om i Bavarian Nordic har nyt om mulig vaccine-guldfugl.

Nordea holder samtidig fat i sin køb-anbefaling af den danske aktie, skriver PLX.AI, ifølge ritzau/finans.

Bavarian Nordic har samtidig fået løftet sit kursmål til 500 kr. fra 420 kr. af Danske Bank. Banken gentager ligesom Nordea sin købanbefaling.

Læs også: Nordnet: Det kan fuldstændig ændre opfattelsen af Bavarian Nordic

RSV dækker over betegnelsen 'Respiratorisk syncytial virus,'. Der er tale om en almindelig virus, der ifølge Bavarian Nordic typisk forårsager mild forkølelse, men som i alvorlige tilfælde kan forårsage infektion af lungerne, resulterende i blandt andet astmatisk bronkitis og lungebetændelse. Risikoen for alvorlig sygdom er typisk størst hos småbørn og ældre samt hos personer med nedsat immunforsvar.

RSV-området dækker ifølge senior aktieanalytiker Frank Hørning fra analysehuset Redeye over et enormt marked med mere end 64 millioner mennesker, der bliver smittet hvert år. Det betyder, at Bavarian Nordics RSV-vaccine har blockbuster-potentiale, forklarer senior aktieanalytikeren. Blockbuster-lægemidler henviser til lægemidler, der har potentiale til at sælge for mere end 1 mia. dollar om året. Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker om mulig gamechanger: Derfor er aktien stadig attraktiv

Læs også: Dansk storinvestor om Bavarian Nordic: Dette gør aktien spændende