Henter kommentarer

Chefstrateg om din portefølje: Det vil være klogt nu


Hvis Demokraterne vinder magten i USA, er der udsigt til et skifte i stemningen blandt investorerne.

Det vurderer chefstrateg Henrik Henriksen fra penssionsselskabet Vellliv i et interview med Euroinvestor. Han forklarer det med, at teknologiselskaberne - ligesom sundhedsselskaberne - klare sig godt i et miljø, hvor man kender rammerne. Derfor er der også udsigt til, at tech-aktierne, der er braget op under coronakrisen, kan tabe noget af pusten, hvis Demokraterne får en storsejr ved valget i USA 3. november.

Se også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

»Tech-aktierne er strukturelle vindere, fordi online handel og cloud-aktivitet vokser, som det gør, men tech-selskaberne har også fået en dominerende position, og det har man i stigende grad fået øjnene op for i USA. En af usikkerhedsmomenterne kan være et blåt (demokratisk, red.) regimeskifte, som vil have øjnene lidt skarpere på sekten,« forklarer Henrik Henriksen og uddyber:

»Jeg tror ikke nødvendigvis, at det bliver en kraftig negativ bevægelse i aktiekurserne, men det kan godt tage luften lidt ud af tech-aktierne, der har outperfomeret kraftigt. Især fordi vi kan være på vej ind i en verden, hvor regulering får en større rolle.«

Får Demokraterne et såkaldt 'blue sweep' vil det også betyde en mere ekspansiv finanspolitik, vurderer chefstrategen. Det kan betyde store investeringer i klima og infrastruktur og derfor gavne visse aktier. Det gælder ikke mindst cykliske aktier, og i særdeleshed cyklisk value-aktier, forklarer han.

Læs også: Ekspert med forudsigelse: Det her kan ramme dine aktier

»Det er ikke en dommedagsprognose for tech-aktierne, for jeg tror, at Joe Biden er mere fokuseret på at skabe jobs end på at nedbryde ting.«

Han vurderer, at det allerede nu vil være klogt at at se på sammensætningen i porteføljen.

»Jeg tror, at man skal tænke på at sprede sin portefølje lidt ud, hvis man har haft mange tech-aktier, har man gjort det godt, men hvis man sidder med en koncentreret portefølje, gælder det om at få noget diversificering ind,« udtaler han.

Henrik Henriksen er ikke den eneste, der ser potentielle stigninger i cykliske  aktier. Det samme gør man hos kapitalforvalteren Schroders. Det kan du læse om her.

Du kan læse mere om diversificering i Aktiechef: 7 ting bør du holde med i din portefølje.

Læs også: Lars Tvede om covid-19-vaccine: Disse aktier vil vinde mest på det

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren