Henter kommentarer

| Opdateret

Dansk aktie-darling er faldet kraftig - her er den 'værd at samle op'


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Vestas-aktien er faldet markant i løbet de sidste tre måneder.

Aktien i den danske vindmølleproducent er faldet næsten 22 pct, og bevæger sig mod en aktiekurs, hvor det er værd at samle op i aktien. Det udtaler Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning.

Han hæfter sig ved, at den amerikanske investeringsbank JP Morgen netop har haft Vestas-aktien i kikkerten, og at storbanken fredag morgen har sænket sit kursmål for Vestas-aktien til 180 kr.

»Til morgen er mere dårligt nyt, da JP Morgan sænker target til 180 og siger undervægt. Vi har Vestas (undervægtet), så den er jeg da enig i. For at svare på et spørgsmål jeg har fået meget ofte den seneste tid, så synes jeg at aktien er værd at samle op på det niveau,« lyder det fra Lars Hytting i en kommentar.

JP Morgen har nu en undervægt-anbefaling på den grønne danske aktie mod tidligere en neutral-anbefaling. Det betyder, at aktien bør fylde mindre i porteføljen end tidligere, ifølge bankens analytiker.

Læs også: Saxo Bank om giftig aktienedtur: Pas på hvor meget du kan tabe i disse aktier

»Jeg ved ikke, om aktiekursen skal helt ned i 180 kr, men jeg synes ikke, at vi er der endnu. Jeg ligger over JP Morgan i forhold til Vestas' kursmål. Om tidspunktet er det rigtige helt rigtige er uvist. Der er er så meget usikkerhed, at det nok ikke skader at vente med at købe aktien,« tilføjer Lars Hytting.

Vestas-aktien er til sammenligning faldet næsten 22 pct. i løbet af de sidste tre måneder. Vindmølleaktien faldt 4,8 pct. alene torsdag.

Lars Hytting hæfter sig samtidig ved, at Vestas' ordrebog for tredje kvartal er tom, og at vi allerede har taget hul  på december. »Der skal godt nok løbes stærkt for at nå i mål,« lyder det fra aktiechefen med henvisning til forventningerne i markedet og selskabets egne mål.

Han har tidligere talt varmt for Vestas-aktien, og det er da også en af de aktier, som han tror på på helt langt sigt. Han har tidligere begrunden aktiepotentialet med at behovet for det bæredygtige bliver bare endnu større, og det vil den dansk vindmølleproducent nyde godt af.

»Jeg ved godt, at der er stigende konkurrence fra for eksempel vand- og solenergi, men Vestas er i mine øjne den bedste udvikler af vindmøller og vil også blive ved med at være det. De vil sandsynligvis blive ved med at være markedsledende fremover,« har Lars Hytting tidligere udtalt. Det kan du læse mere om i '3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab''

Læs også: USAs største bank til investorer: omikron kan være gylden mulighed

Læs også: Strateger om markedet lige nu: Sats på disse aktier