Henter kommentarer

Strateger om markedet lige nu: Sats på disse aktier


Der er risiko for, at aktiemarkederne kan blive kastet ud i nye kursfald på kort sigt.

Sådan lyder advarslen fra Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard, der peger på flere risikofaktorer: Stigende inflationspres, frygten for tidligere rentestigninger end ventet, samt det, at coronavirussen atter marcherer frem.

»Vi anbefaler derfor fortsat, at man på kort sigt overvægter defensive sektorer i sine porteføljer på bekostning af de mere cykliske sektorer,« lyder det fra bankens strateger.

Det var dog ikke den udvikling, som  man så i markedet torsdag, bemærker Nordea i en kommentar fredag morgen.

»Vi så i går (torsdag, red) en klar rotation på de globale aktiemarkeder, hvor investorer i højere grad positionerede sig mod konjunkturfølsomme aktier og sektorer, der står til at stige på en større aktivitet i økonomien,« vurderer Nordeas analytiker Philip Maldia Madsen. Det kan du læse mere om her.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Saxo Bank om giftig aktienedtur: Pas på hvor meget du kan tabe i disse aktier

Læs også: USAs største bank til investorer: omikron kan være gylden mulighed