Henter kommentarer

Dansk darling er bombet tilbage - aktiechefen stadig ikke fristet af aktien


Vestas-aktien er bombet tilbage i løbet af de seneste 12 måneder.

Selvom aktien i den danske vindmølleproducent er faldet godt 24 pct, er aktiechefen hos Artha Kapitalforvaltning stadig ikke fristet til at samle op i Vestas-aktien.

Det fortæller Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos den danske kapitalforvalter, der fokuserer på danske og nordiske aktier.

Læs også: Investorerne strømmede ind i aktierne: 'Det har været noget nær en katastrofe'

Langsigtet er Vestas-investeringscasen god, men »hvis timing skal have bare et snert af betydning, føler jeg mig fortsat ikke fristet,« forklarer han. Det sker med henvisning til, at Vestas-aktien torsdag lukkede i kurs 198. Lars Hytting har tidligere beskrevet Vestas som en langsigtet vinder, men afholder sig altså for at øge sin position i aktien.

Han lægger vægt på, at Vestas har præsenteret mange tiltag, der skal understøtte målet om en overskudsgrad på 10 pct. i 2025, men at vindmølleproducenten ikke desto mindre stadig står over for en række kortsigtede udfordringer.

Aktiechefen fremhæver samtidig, at den svenske storbank SEB har sænket kursmålet fra 235 til nu 210 kr., mens børshuset ABG har sænket kursmålet fra 220 til 205 kr.

Jyske Banks Vestas-analytiker Janne Vincent Kjær har også givet udtryk for en vis skepsis over for vindmølleaktien, ifølge MarketWire. Hun påpegede, at der ikke kom noget »banebrydende nyt frem på kapitalmarkedsdagen, der for alvor øgede tiltroen til, at Vestas på kort sigt vil være i stand til at forbedre indtjeningen.«

»Tvært imod var Vestas meget forsigtige i deres kommentarer omkring 2022 og fremhævede, at omkostningspresset kommer til at fortsætte ind i 2022. Vi sænker vores estimater for 2022 med 25 pct. og fastholder vores forsigtige holdning til aktien, da Vestas på kort sigt står over for kraftigt stigende inputomkostninger, som kommer til at lægge pres på indtjeningen i 2022,« skrev hun. Det kan du læse mere om her.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe gamechanger kan forvandle selskabet i 2022'

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Danske Bank advarer: Disse aktier bør du ikke have for mange af

 

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu