Henter kommentarer

Dansk investor holder fast: Bitcoin kan ramme 1 million dollar


Trods en brutal nedtur er en dansk krypto-investor overbevist om, at der gemmer sig et kæmpe potentiale i kryptovalutaen bitcoin

Det er direktøren for kryptokapitalforvalteren GL21 CAPITAL, Mikkel Gross-Nielsen, der er overbevist om, at den digitale mønt er værd at investere i.

Men det hører med til historien, at Mikkel Gross-Nielsen tidligere har spået, at bitcoin kan ramme en million dollar. Et år er gået, og bitcoin har været ude i et dramatisk fald siden da. Du kan læse mere om kryptoinvestorens udtalelser her.

På trods af den nye udvikling holder GL21-direktøren fast i, at det ikke er urealistisk, at en bitcoin, som i øjebliket koster omkring 16.000 dollar, kan ende med at koste en million dollar.

»Det korte svar er ja, vi mener stadig, det er muligt, at bitcoin kan ramme en million dollar, men det er selvfølgelig ikke en garanti,« siger Mikkel Gross-Nielsen i et interview med Euroinvestor.

Læs også: Storbank peger på 4 danske bankaktier

Kryptoinvestoren ser det dog ikke længere som realistisk, at det bliver inden for de fem år, som hans kommentar for et år siden forudsagde.

»Worst case er vel er den falder til 0, og best case stiger den måske til en million dollar i løbet af 2030 eller måske 2040. Med sådan en assymetri synes vi, at det er en interessant investeringscase i en større portefølje, så længe man ikke investerer mere end, man kan tåle at tabe, og så længe man er indforstået med, at det er en ekstremt volatil rejse, som en rutsjebanetur hele vejen, hvis den når dertil,« siger Mikkel Gross-Nielsen.

Om bitcoin rammer en million dollar må tiden vise, men vi ved med sikkerhed, at bitcoin ikke ramte det, som Mikkel Gross-Nielsen forventede, da han udtalte sig førhen. Da han var i Millionærklubben i maj 2020, hvor en Bitcoin kostede 8.800 dollar, forventede han, at Bitcoin skulle ramme 100.000 dollar. En forventning han holdte fast i, da Bitcoin lå på 64.000 dollar for et år siden, hvor han sagde at de ville ske inden for et halvt år. Bitcoin toppede dog på 69.000 dollar og er siden faldet kraftigt.

Læs også: Kapitalforvalterens 3 aktier til 2023 - 'en rigtig god investering'

Mikkel Gross-Nielsen mener, at faldet fra toppen blandt andet skyldes, at investorerne har mistet risikovilligheden.

»Det var et skuffende bull marked, da den vendte omkring de 70.000 dollar. Årsagen findes blandt andet i den makroøkonomiske situation, hvor mange variabler spiller ind på de finansielle markeder. Risikovilligheden er forsvundet efter centralbankerne har hævet renterne markant, og det har påvirket krypto, ligesom det har påvirket de fleste andre finansielle markeder, specielt vækstaktier,« siger Mikkel Gross-Nielsen.

Mikkel Gross-Nielsen er ikke den eneste, som er kommet med store forudsigelser om den digitale valuta. Den kendte amerikanske investor Cathie Wood har også tidligere spået, at bitcoin var på vej mod 1 mio. dollar. Læs mere her.

Bitcoin har været i fokus på det sidste efter det kom frem, at kryptobørsen FTX er i store økonomiske problemer, hvilket forårsagede et pludseligt fald i kursen på bitcoin, som i forvejen havde været faldende siden den sidste top i november sidste år.

Læs også: Lau Svenssen: GN er i spil

Læs også: Storbanker advarer om mulig aktienedtur