Henter kommentarer

Dansk investor spåede bitcoin skulle mod en million dollar - nedturen er i fuld gang


Kryptovalutaen bitcoin er det seneste år faldet kraftig, men nedsmeltningen er stadig i gang.

Mange har ellers begejstret fremhævet kryptovalutaerne som en god investering.

En af dem var Mikkel Gross-Nielsen. For et år siden kom han med nogle opsigtsvækkende forudsigelser for bitcoins udvikling i et interview med BT.

»Vi har en klar forventning om, at det vil stige endnu mere. Vi regner med, at prisen vil stige til i hvert fald 100.000 dollar inden for det næste halve år, og hvor 200.000 heller ikke er ude af spil. På længere sigt forventer vi, at en bitcoin vil koste en million dollar i løbet af fem år,« sagde Mikkel Gross-Nielsen til B.T. 20. oktober 2021.

Dengang kostede en bitcoin 67.000 dollar. Fredag handler kryptovalutaen omkring 17.000 dollar.

Kryptokapitalforvalteren kaldte også bitcoin det nye guld, men et år senere ser udviklingen anderledes ud.

Læs også: Analytiker om GN: Svag udvikling er ingen overraskelse

Tilbage i juni 2021 sammenlignede GL21’s ceo Mikkel Gross-Nielsen bitcoin med guld.

»Det faktum, at der aldrig bliver produceret mere end 21 mio. bitcoin, giver dem værdi. Ligesom guld historisk har været et aktiv, hvor pengene har søgt hen i perioder med politisk ustabilitet og høj inflation, så er bitcoin en digital udgave af guld,« sagde Mikkel Gross-Nielsen til Euroinvestor i en artikel fra 3. juni 2021.

I en periode med høj inflation og politisk ustabilitet, som vi har nu, ser det dog ikke ud til at investorerne køber op i bitcoin.

Siden GL21-chefen udtalte sig er bitcoin faldet med 58,2 pct. I samme periode er guld faldet med 8,7 pct.

Læs også: Advarer investorerne: Mange glemmer, hvad der venter i 2023

Kryptofonden GL21 forvalter formuer gennem investeringer i forskellige kryptovalutaer. Fondens minimumsinvestering er 750.000 kr.

Mikkel Gross-Nielsen har både på mail og i en telefonsamtale oplyst Euroinvestor, at han ikke har tid til at udtale sig, så om han stadig mener, at bitcoin er det nye guld vides ikke. Han har dog tilbudt at vende tilbage i næste uge.

På GL21’s hjemmeside kan man dog fortsat læse om, at bitcoin angiveligt er beskyttet mod den høje inflation, fordi der en begrænsning på, hvor mange der kan produceres.

»Denne aggressive pengepolitik medfører en forventning om højere inflation, og vi søger i GL21 CAPITAL at eksponere Fonden mod aktiver med en begrænset mængde. Det betyder, at vi er beskyttet mod den kraftige inflation, man forventer i vores traditionelle valutaer. For eksempel er begrænsningen på Bitcoin, at der aldrig bliver produceret mere end 21 millioner af dem,« står der på GL21's hjemmeside.

På hjemmesiden påpeger kapitalforvalteren også, at investering i krypto er en højrisikoinvestering.

Bitcoin er faldet voldsomt de sidste par dage, efter det kom frem, at kryptobørsen Binance ville opkøbe konkurrenten FTX, som er tæt på kollaps. Siden da har Binance trukket den melding tilbage, og spekulationer om minikrakket er fortsat. Læs mere her.

Læs også: Danske Bank efter massive stigninger: Det her må du ikke tage fejl af

Læs også: Rentefaldet forsætter: 4-procentlånet er tilbage