Henter kommentarer

Danske aktier falder markant - nedturen tager til


Nedturen tager til på det danske aktiemarked.

En række af Danmarks allerstørste aktier er sendt ud i giftige kursfald torsdag eftermiddag. Det er især sundhedsaktierne, der bløder. Det står klart, hvis man ser på aktierne i det store toneangivende danske aktieindeks, C25-indekset. Du kan følge kursudviklingen i realtid, når du er logget ind.

Læs også: C25-kæmpe hårdt ramt - falder 8 pct. 

Aktier over hele verden falder kort tid efter friske nøgletal fra verdens største økonomi er blevet offentliggjort.

Foreløbelige amerikanske BNP-tal for årets første kvartal, som netop er blevet udgivet torsdag eftermiddag dansk tid, viser nemlig, at den amerikanske økonomi ikke vokser lige så hurtigt som ventet.

De tre store amerikanske aktieindeks står til at åbne i rødt, når handlen starter klokken 15.30 dansk tid. Futures peger på fald mellem 1,1 pct. til 1,5 pct. til Dow Jones, S&P 500 og det rentefølsomme Nasdaq.

Læs også: Strateg om friske tal: »Dette scenarie er det værste for aktierne«

Herhjemme dykker det danske eliteindeks - C25-indekset - med 2,2 pct. Før tallenes offentliggørelse var indekset nede med 0,7 pct. 

Det europæiske Stoxx 50-indeks, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, falder med 1,1 pct. en halv times tid efter offentliggørelsen af tallene. 

Læs også: Omfattende kursfald rammer markedet

De foreløbelige amerikanske BNP-tal for første kvartal landede på 1,6 pct. opgjort annualiseret. Det vil sige at man måler BNP-væksten i kvartalet som hvad den ville være på årsbasis, hvis økonomien voksede i det samme tempo hele året.

Cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen påpeger, at der er tale om en »mærkbar opbremsning,« når man sammenligner med fjerde kvartal af 2023.

Det kan måske bane vejen for rentenedsættelser i efteråret. Det kan du læse mere om her