Henter kommentarer

Danske Bank: Sørg for at have mange aktier her


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Det gælder om at have mange industriaktier i porteføljen.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. En række regnskaber fra industrisektoren har manet frygten for marginpres i jorden, og det er en af grundene til, at banken har en overvægt-anbefaling på industrisektoren. Overvægt, ligevægt og undervægt henviser til balancen i din portefølje, altså hvor meget aktierne fylder i forhold til markedet generelt. Det kan du læse mere om her.

»Vi er helt klar over, at undersektorer som 'transport' har bidraget mest og måske i bedste tilfælde fremover vil være en neutral bidragsyder, men vi ser potentiale i underleverandører til råvarer sektoren, staffing, luftfart.« forklarer han og tilføjer:

»Vi tror, at vi går fra at forbruge af varer til forbrug af services, og det vil betyde, at vi måske har set toppen af transportsektorens bidrag til industrisektoren. «

Læs også: Milliardforvalter om kendt dansk aktie: Den er vildt undervurderet

Det gælder også industriselskaber, der vinder på megatrends som hjemtagning af produktion - herunder automatisering og robotter - samt omstilling af energiforbruget, for eksempel selskaber, der hjælper med at spare på energien.

Danske Bank har tidligere fremhævet finanssektoren som værende attraktiv, men har før påske sænket anbefalingen til 'neutral' fra 'overvægt.'

Læs også: Han har tabt milliarder - stjerneinvestor dropper kendt aktie

»Vi finder fortsat masser af gode picks inden for sektoren, men har bemærket, at den i en stigende grad har haft svært ved at følge med, når renterne er steget,« forklarer Lars Skovgaard Andersen.

Han bemærker i den forbindelse, at amerikanske banker potentielt kan blive ramt af de højere renters effekt på boligmarked. Det gælder derfor om at satse på enkelte aktier i stedet for at købe sig bredt ind i den del af markedet, lyder det.

»Vi ser som sagt masser af muligheder forsat, men i højere grad som stockpicking. Finans dækker over en række undersektorer, hvor vi ser mindre positiv udvikling inden for handelsaktivitet og har fortsat de rene banker som vores foretrukne inden for sektoren, hvor vi i specielt i Europa og Norden ser muligheder,« forklarer strategen.

Det gælder overordnet om at være stockpicker og fokusere på kvalitetsaktier.

Læs også: Himmelstormere i brutal nedtur: 'Investorerne flygter'

Læs også: Investorer kan ånde lettet op - 'Det her var vigtigt for hele markedet'