Henter kommentarer

| Opdateret

'Det er her, at du kan finde nogle aktiejuveler'

Foto: Ishara S.KODIKARA
Vis mere

Investorer fokuserer ofte meget på de samme 20-30 store aktier i aktielandskabet stedet for at se på mulighederne i de mindre, oversete aktier.

Det er ærgerlig, fordi der gemmer sig investeringsmuligheder i de oversete aktier, vurderer teknisk analytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter Lars Persson i tirsdagens udgave af Millionærklubben.

»Det er her, at du kan finde nogle aktiejuveler,« udtaler han.

Læs også: Disse tegn ser han i Kahoot-aktien og Genmab-aktien

Han mener flere steder at kunne se, at værdiansættelsen af en række svenske selskaber ikke hænger sammen. Det kan skyldes, at selskaberne ikke har nogen analytikerdækning. For ham at se giver det derfor god mening at se på nogle af de aktier i det svenske aktielandskab, der ikke nyder så stor opmærksomhed.

»Udfordringen er, at mange selskaber bliver glemt og dør hen i glemslen, fordi ingen følger dem eller analyserer dem,« udtaler Lars Persson og tilføjer:«

I andre tilfælde har vi mennesker holdninger til aktien, som står i vejen for os. Det kunne være, at man finder et selskabs produkt kedeligt og usexet i stedet for at se på investeringsmulighederne«

Læs også: 5 spændende aktier: 'De har uden tvivl et kæmpestort marked'

Han peger selv på tre aktier, som han mener har været 'overset', men som efterfølgende er buldrede i vejret. Det drejer sig om svenske Ferronordic Machines, der sælger maskiner og reservedele til byggeriet i især Rusland og Østeuropa. Ferronordic Machines-aktien er steget 99 pct. i løbet af det sidste år. Et andet eksempel kunne være Green Landscaping.

»Jeg havde ikke selv lige set for mig, at selskabet, der laver havearbejde, kunne blive en fantastisk forretning, men det kunne det. Aktien er steget 122 i løbet af det sidste år,« udtaler han.

Et andet eksempel er ifølge ham Secits Holding, der laver overvågningskameraer. Aktien er steget 56 pct. i løbet af det sidste år.

Lars Persson  understreger, at der ikke er tale om en køb-anbefaling, da aktiekurserne allerede er skudt i vejret.

»Det er ligesom man altid går den samme tur med hunden i stedet for at gå en ny vej. Så vil man måske opdage ting, man slet ikke vidste, der fandtes,« udtaler han.

Du kan også prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordnet: Derfor fortsætter Tesla himmelflugten

Læs også: Nordea advarer om fremtidsudsigterne: 'Vi er ikke længere i tvivl'