
Jeg har i denne uge valgt at se på 3 regnskabsaktuelle aktier: en norsk, en finsk og en dansk aktie.
Den kommende uge byder også på en række interessante regnskaber, som kan sætte dagsordenen. Det er ikke alt der glimter i regnskabssæsonen, selvom der er fremgang i både top- og bundlinie.
Det måtte jeg sande, da jeg købte Sdiptech tirsdag morgen på regnskabsdagen og aktien faldt med over 10 pct. Siden har aktien rettet sig og nu er aktien ”kun” nede med 8,67 pct. Teknisk er aktien næsten tilbage i den stigende tendens.
Læs også: Dansk aktie er blevet savet over: 'Jeg var nødt til at købe den'
Jeg afventer udviklingen i den kommende uge. Bliver det til yderligere fald, skal jeg skille mig af med aktien og ellers bliver den i porteføljen. Sdiptech-aktien er steget 94 pct. år til dato.
Nokian Tyres med nyt signal
Nokian Tyres ((Nokian Renkaat) ser ud til at have fundet en bund i niveauet 30,3-30,8 og fredag lukkede aktien i 32,4. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på både dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” i midten af oktober, hvor det korte glidende gennemsnit bryder op igennem det lange glidende gennemsnit nedefra. For tre dage siden blev modstandsniveauet 33 testet, men der var i første omgang ikke Momentum nok til at bryde igennem. Første gang modstandsniveauet 33 blev testet var i begyndelsen af september. Bollingerkanalen har på dagsniveauet etableret et købssignal i midten af oktober.
På ugebasis er er der ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 33 som en modstandslinie.
Læs også: Nordea advarer om fremtidsudsigterne: 'Vi er ikke længere i tvivl'
Den positive tendens i aktiekursen betyder, at der trækkes op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er kommet over 50. I Momentum-modellen er de glidende gennemsnit ligeledes brudt nedefra, hvilket giver et positivt billede af situation i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 35- 36 og herefter i niveauet 40, som tilbage i 2017 var en dobbelt top. Aktie ser interessant ud på niveauet.
Genmab konsoliderer sig i niveauet
Aktiekursen i Genmab har bevæget sig vandret i niveauet 2700 – 3000 siden juni. Det har sat signalmodellen Bollingerkanalen på overarbejder der er skiftede flere gange mellem køb og salg på dagsniveauet og det har heller ikke været nemt for de glidende gennemsnit på dagsniveauet.
På ugebasis er der igen købssignal i Bollingerkanalen efter et salgssignal som stod på i 5 uger fra medio september og frem til medio oktober.
Det korte glidende gennemsnit er ved at bryde igennem det lange glidende gennemsnit oppefra og dermed skabe et ”Death Cross”. Den vandrette formation betyder, at der er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 40.
Læs også: Storbank tror dansk aktie kan stige mere end 7000 kroner
Nærmeste støtteniveau er ved 2700, som var støtte i niveau i perioden medio september og frem til medio oktober. Herefter er der støtte i niveauet 2600, mens der er modstand i niveauet 3000-3100 og herefter i niveauet 3200. Afvent udviklingen.
Kahoot: er faldet med 47 pct år til dato
Kahoot-aktien toppede i januar i niveauet 137og siden lå aktien i en faldende tendens frem til august, hvor kursen ramte niveauet 36,28 to gange primo og medio august, hvorefter aktie steg op i 74 og har siden været i en faldende tendens og lukkede fredag i niveauet 50.30.
Der er salgssignal i alle modeller både på dags- og ugeniveauet. Den faldende tendens i aktiekursen har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 50 på ugebasis og Momentum er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra.
Støtteniveauet er ved 50, da det tidligere har været et vigtigt modstandsniveau og herefter er der støttte i niveauet 45, mens der er modstand i niveauet 65-67 og herefter i niveauet 75-76. Aktien ser uinteressant ud på niveauet, og kursen skal over 57, før der kommer nye signaler i aktien.
Du kan også prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.
Lars Persson ejer aktier i Genmab og Kahoot. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.
