Henter kommentarer

Det råder Danske Bank kunderne til nu


Trods kraftige kursfald bør investorer vente med at købe op i aktiemarkedet.

Det er rådet fra Danske Banks chefstrateg, Frank Øland, i en kommentar.

Nye kursfald truer på grund af udsigten til stigende renter, ligesom vi er på vej ind i en regnskabssæson, lyder forklaringen fra Frank Øland.

Du skal forberede dig på, at selskaberne her vil advare om faldende indtjening, og at selskaberne vil være bekymrede for udviklingen, forklarer han.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Der hersker også for megen optimisme blandt analytikerkorpset, lyder det fra Danske Bank.

»Hvis vi kigger ned i analytikernes forventninger til virksomhederne, så forventer de stadig en pæn indtjeningsvækst næste år. Der tænker vi, at den skal nedjusteres med måske 20 pct,« forklarer han og fortsætter:

»Når vi får fokus på, at indtjeningerne skal nedjusteres og fokus på recessionsrisikoen – hvor vi forventer en mild recession i USA og en dyb recession i Europa – så forventer vi også, at aktiemarkedet vil nå nogle nye lavpunkter.«

Læs også: Advarer om de kommende måneder: 'Det vil komme som et kæmpe chok for markedet'

»Derfor mener vi, at det er for tidligt for alvorligt at begynde at købe op i aktiemarkedet.«

Danske Bank råder til, at man fokuserer på kvalitetsaktier og defensive aktier, dvs. selskaber, som stadig tjener penge, selvom der er nedgang i økonomien i samfundet.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Her er verdens bedste nyheder lige nu

Det er især selskaber inden for de defensive dele af markedet, som banken foretrækker. Det gælder selskaber inden for sundhedssektoren, stabilt forbrug og forsyning.

Banken foretrækker desuden amerikanske aktier over europæiske aktier.