Henter kommentarer

Disse aktier satser Warren Buffett på nu


Den amerikanske investeringsguru Warren Buffett har ændret i porteføljen.

Det fremgår af nye oplysninger om den børsnoterede del af den enorme portefølje i investeringsselskabet Berkshire Hathaway.

Flere af Berkshire Hathaways investeringer på aktiemarkedet bliver foretaget uden Buffett's direkte involvering, men det er stadig  'Oraklet fra Omaha', som Buffett også bliver kaldt, der sidder for bordenden.

Han har takket være sin enorme succes på aktiemarkedet dannet skole for value-investering, der handler om at investere i gode selskaber, der bliver handlet for billigt på aktiemarkedet. Derfor følges hans investeringer – og fravalg – nøje af investorer verden over. Du kan læse mere om value-aktier her.

Læs også: 10 gyldne råd fra Warren Buffett

I løbet af tredje kvartal 2021 har Warren Buffett øget sin position i olieselskabet Chevron, mens han har føjet to nye aktier til porteføljen, Royalty Pharma PLC samt Floor & Decor

Der er samtidig blevet solgt ud af en række medicinalselskaber. Han har solgt helt ud af sin position i medicinalkæmpen Merck, mens han har mindsket sin position i Abbvie samt Bristol-Meyers Squibb.

Der er samtidig blevet solgt ud af kreditkortkæmpen Visa samt tele- og kommunikationskæmpen Charter Communications

Læs også: Warren Buffett med vigtig påmindelse: Tænk godt over den her liste

Et af de selskaber, som 'Oraklet fra Omaha' satser mest på, er teknologigiganten Apple, som fylder næsten 42 pct. af porteføljen.

Derudover får finansaktierne samlet set lov til at vægte tungt i porteføljen, hvoraf de største positioner tæller Bank of America samt American Express.

Du kan læse mere om Warren Buffett her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Hvad er der nu galt, Warren?

Læs også: Saxo Bank: Inflationen vil fortsætte – det vil disse aktier nyde godt af