Henter kommentarer

Endnu en storbank sænker grænsen: Her skal flere kunder betale negativ rente


Nu bliver det dyrere at være kunde i landets største bank.

Danske Bank sænker grænsen, for hvornår deres privatkunder skal betale negative renter af deres indlån.

Førhen lød grænsen på 250.000, men bliver nu sænket til 100.000 kr. Indlånsrenten vil dog forblive den samme. Den lyder på 0,6 pct.

Det skriver banken i en pressemeddelelse.

»Vi har igennem lang tid oplevet et meget usædvanligt renteniveau, og der er ikke udsigt til, at det ændrer sig. Vi har samtidig set et markant stigende indlånsoverskud, som i det nuværende rentemiljø er en stor udgift for banken. Som virksomhed er det selvsagt ikke holdbart i længden, og derfor sænker vi grænsen for, hvornår man skal betale negative renter af sit indestående. Vi er selvfølgelig klar til at rådgive kunderne om, hvordan de indretter sig bedst muligt på den nye situation pr. 1. juli 2021, herunder om der er relevante alternativer til kontantindeståender,« udtaler Mark Wraa-Hansen, direktør for Danske Banks privatkunder i Danmark i meddelelsen.

For privatkunder i banken uden en Nemkonto, skal man nu betale negative rente på alt indestående over 0 kr. Førhen lød grænsen på 50.000 kr.

Erhvervskunder også ramt

Banken ændrer også på erhvervskunders standardrente. I dag lyder renten på -0,60 pct om året, men bliver ændret til et spænd på mellem -0,75 pct. og -1,00 pct. om året på indlån i danske kroner.

Mindre erhvervskunder i Erhverv Direkte vil betale en standardrente på -0,75% om året, mens øvrige erhvervskunder vil betale en rente i spændet mellem -0,75% og -1,00% om året, skriver banken.

»Ændringen for erhvervskunder er en konsekvens af den langvarige periode med lave renter, som vi forventer fortsætter, og de store beløb som vores erhvervskunder har i indestående. Vi er nødt til at sikre, at også indlånsforretningen er rentabel fremover for at drive en økonomisk bæredygtig forretning. De mindre erhvervskunder vil betale den laveste standardrente i spændet bl.a. som følge af usikkerheden ved corona-situationen. Vi står naturligvis klar til at hjælpe og rådgive kunderne i forhold til eventuelle alternativer til placering af deres indlånsmidler,« lyder det fra Niels Bang-Hansen, direktør for Danske Banks erhvervskunder i Danmark, i pressemeddelelsen.

Ændringerne træder i kraft 1. juli i år.

Læs også: Henrik Qvortrup er »den glade amatør« på aktiemarkedet – sådan investerer han

Læs også: Lau Svenssen: Staten snyder os mere end de unavngivne udbyttefuskere