Henter kommentarer

Energikæmpe i stor stigning - udskifter direktør for kriseramt afdeling

captionDefaultValue
captionDefaultValue Foto: Vincent West
Vis mere

Den tyske energikoncern Siemens Energy springer op med 10 pct. i onsdagens handel.

Aktiens fremgang finder sted efter energikæmpen er kommet med regnskab onsdag morgen.

Her kunne energiselskabet annoncere, at der kommer en ny direktør for selskabets vindmølleafdeling, Siemens Gamesa. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Den nuværende chef for afdelingen Jochen Eickholt stopper den 31. juli, hvorefter Vinod Philip tager over. 

Det lyder, at Gamesa har igangsat en omfattende omstrukturering for at øge driftsmarginerne på lang sigt.

Siemens Gamesa har haft en del problemer de seneste år. En række produktionsfejl på vindmøllerne kostede Siemens Energy dyrt og resulterede i et underskud for 2023 på 4,6 mia. euro.

I det friske regnskab kunne Siemens Energy også komme med nyheden, at selskabet opjusterer sine forventninger til helåret 2024. 

Opjusteringen kommer grundet stærk efterspørgsel efter elnedudstyr, skriver CNBC.

Siemens venter nu en omsætningsvækst på 10-12 pct. mod tidligere ventet 3-7 pct. og en overskudsgrad før særlige poster i intervallet -1 til 1 pct. mod tidligere -2 til 1 pct.

Aktien i Siemens Energy er oppe med 86 pct. siden årets start. 

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: »En succesfuld start« på året sikrer vækst til kabelkoncernen NKT

Læs også: Bavarian Nordic skuffer analytikernes forventninger markant