Henter kommentarer

Forvalter: Blå er det nye grøn - 'Vi er ved et vendepunkt'


Hvis du vil investere i noget, der er godt for vores planet, kan det være, du skal kigge efter såkaldte blå obligationer.

Det særlige aktiv er vundet frem den seneste tid, og Matt Lawson, der er porteføljeforvalter hos kapitalforvalteren T Rowe Price ser stort potentiale i obligationerne. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Insider.

Blå obligationer er lån, der går til projekter for vandbevarelse. Når du køber blå obligationer, hjælper du altså med at betale for disse vandprojekter.

»Jeg vil sammenligne det blå obligationsmarked i dag med, hvor det grønne obligationsmarked var for 10 til 15 år siden,« lyder det fra porteføljeforvalteren til Insider. 

Grønne obligationer er - ligesom blå obligationer - en måde at rejse penge til klima- og miljøprojekter. I dag er markedet for grønne obligationer værdisat til omkring 2.000 mia. dollar, mens markedet for blå obligationer kun er værdisat til omkring 5 mia. dollar. 

Læs også: Aktiechef: Den seneste tid har været »usædvanlig« - men det kan snart vende

Men de blå obligationer står på nippet til en stor forandring, lyder det fra Matt Lawson. Han oplever større entusiasme omkring aktivet, end han gjorde for grønne obligationer, da de var på samme niveau, som de blå er nu. 

»Jeg tror, at vi er ved et vendepunkt, uanset om det tipper i 2024, 2025 eller 2026, så har jeg en stor grad af tillid til, at det kommer til at ske. Jeg kan ikke udpege den nøjagtige dato, men det føles som om, at vi er på kanten,« siger han. 

I august sidste år var Ørsted det første energiselskab til at udstede blå obligationer for 100 mio. euro med udløb i 2028. 

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Novo Nordisk sænker kunders madforbrug - særligt en madvare bliver valgt fra

Læs også: Nye tal: Så meget betyder medicinalsektoren for dansk økonomi