Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Aftale om gældsloft stemt igennem

En aftale om at suspendere det amerikansk gældsloft er rykket tættere på.

Et flertal i Repræsentanternes Hus er imidlertid blevet enige om, at suspendere det amerikanske gældsloft onsdag. Det skriver flere internationale medier, herunder Bloomberg News.

Investorer og analytikere har fulgt forhandlingerne omkring gældsloftet nøje. Hvis politikerne ikke når frem til en aftale, vil USA mangle penge til at betale sine regninger fra begyndelsen af næste uge.

Det har påvirket stemningen på de finansielle markeder, fordi investorer har fokuserede på konsekvenserne ved, at politikerne ikke finder en løsning. Aftalen gælder frem til 1. januar 2025.

Læs mere her

Elon Musk er igen verdens rigeste

Elon Musk kan endnu en gang pryde sig med titlen som verdens rigeste, som han senest havde tilbage i december.

Der blev han overgået af den franske rigmand Bernard Arnault, der onsdag igen må afgive titlen, fremgår det af Bloombergs milliardærindeks. Det skyldes, at hans formue er skrumpet sammen med kursfaldet i luksusvarekæmpen LVMH, som han også er topchef for.

Omvendt har Elon Musk været begunstiget af fremgang til Tesla, som han står i spidsen for. Aktierne i elbilproducenten er steget lige over 65 pct. siden årets start, og hentede 1,4 pct. på børsen i USA onsdag.

Læs mere her

Så meget fattigere blev de rigeste danskere i 2022

De danske dollarmillionærer mistede i løbet af 2022 7,5 pct. af deres formue.

Det skriver Berlingske på baggrund af en årlig World Wealth Report, som konsulentfirmaet Capgemini står bag.

Formuenedturen skyldes blandt andet prisfald på boligmarkedet herhjemme og et kedeligt år på aktiemarkedet.

Herhjemme var der ved udgangen af sidste år knap 115.000 personer med en investerbar formue på mere end 1 mio. dollar, hvilket er 8000 færre end året før.

Læs mere her

FLS køber amerikansk gummiselskab

Danske FLSmidth har købt det amerikanske selskab Morse Rubber.

Morse Rubber har base i Iowa og fremstiller og markedsfører blandt andet gummiprodukter til mineralforarbejdning.

Opkøbet er med til at understøtte FLSmidths CORE'26-strategi, fremgår det af meddelelsen.

»Vi har en klar ambition om at forbedre vores hastighed for mølleforinger på vores egen base. Det kræver mere kapacitet, og opkøbet af Morse Rubber skal ses i det lys,« udtaler service line president i FLSmidth, Joshua Meyer.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen en åbning med en lille stigning på 0,6 pct.

» Hen over natten er stemningen blevet løftet i Fjernøsten efter at gældsloftsaftalen er blevet stemt igennem kongressens første kammer. Derudover viste Kinas egne erhvervstillidstal, i modsætning til de officielle PMI-tal, at industrien var i fremgang. Den positive steming er fortsat her til morgen, hvor de europæiske aktiefutures peger på en grøn åbning,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: