Henter kommentarer

| Opdateret

Han er oppe 132 pct. - peger nu på 'årets måske mest spændende børsnotering'


»Det er måske årets allermest spændende børsnotering.«

Sådan lyder det fra privatinvestor og Millionærklubben-porteføljeforvalter Mads Christiansen i onsdagens udgave af Millionærklubben. Han taler om det amerikanske selskab Unity Technologies, der står over for en børsnotering. Selskabet står bag et udviklingsværktøj til gamingbranchen, en såkaldt spilmotor, der kan simulere 3D real time.

Her ses udviklingen i markedsværdien for nogle af verdens største tech-aktier. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

»Det er noget, som vi vil se mere af, fordi mange selskaber vil bruge det at kunne simulere verden, som den er,« forklarer Mads Christiansen.

Læs også: Mads Christiansen: Langsigtet investering og 9 mulige vinder-aktier

Det bliver ifølge ham allerede brugt inden for arkitektur, i milititærindustrien samt bil- og flyindustrien. Der er for ham at se to virksomheder, som er ekstra interessante, når det gælder spilmotorer. Det ene selskab er Unreal Engine, som er Epic Games' spilmotor, og så er der Unity. De to selskaber sidder tilsammen på 30 pct. af markedet, mens de store spilvirksomhed sidder på resten af markedet.

»Bilproducenterne bruger det rigtig meget, når de skal lave billeder af en ny bil, så laver de en model i Unity eller Unreal Engine, fordi man med det kan tage billeder alle vegne fra, og se bilen på en regnvejrsdag«, udtaler han.

Mads Christiansen har tænkt sig indledningsvist at købe en tredjedel af det, som han gerne vil ende med at have som position i porteføljen. Du kan læse mere om, hvorfor det er en god idé at købe din aktieportion i bidder her.

Unity har endnu ikke afsløret, hvilken dato selskabet håber at blive børsnoteret. Det er heller ikke kommet frem, hvor mange aktier der bliver udbudt eller til hvilken pris. Angiveligt satser selskabet på at blive børsnoteret hos New York Stock Exchange (NYSE) med tickerkoden 'U'. Det kan ske inden for et par uger, ifølge MarketRealist.

Unity Technologies oplyser, at 93 hele af verdens top 100 spiludvikllingsstudier er dets kunder. Listen tæller ifølge selskabet så prominente navne som Tencent, Electronic Arts og Take-Two Interactive

Mads Christiansen har i Millionærklubben en portefølje, hvor han dyster mod en række andre profiler fra Millionærklubben om at få 250.000 kr. til at vokse mest muligt på et år. Mads Christiansen er her i slutningen af august oppe i markedet med 132 pct. Du kan se Millionærklubbens porteføljer her.

Læs også: Udbytte i voldsomt fald - her er aktionærerne hårdt ramt

Læs også: Lars Tvede: Forbered dig på dette scenarie