Henter kommentarer

Handelsbanken om C25-rivaler: Hold den ene, og køb den anden


Handelsbanken har et bedre øje til GN Store Nord-aktien end til aktien i høreapparat-konkurrenten Demant.

Banken anbefaler at holde Demant-aktien, mens man ser et større potentiale i GN-aktien, som banken anbefaler at købe.

Handelsbanken har et treårigt kursmål på 535 kr. for GN-aktien, som mandag havde en lukkekurs på 165 kr.

Selvom banken ikke har en købsanbefaling på rivalen Demant, vurderes det, at der stadig er potentiale i aktien. Handelsbankens treårige kursmål for Demant-aktien ligger på 300 kr. Aktien lukkede mandagens børshandel med en kurs på 199,7 kr.

Læs også: Nordea advarer: Det her minder om sidste gang, lige inden aktierne faldt

»Demant-aktien ser billig ud målt på prisfastsættelsen relativt til de nærmeste europæiske konkurrenter i MedTechsektoren. Årsagen er, at vi fortsat er en smule bekymret i forhold til Demant nuværende produktportefølje,« skriver Handelsbanken i et notat.

Banken vurderer, at GN Store Nord har taget markedsandele, men samtidig presser en anden konkurrent på.

»Med lancering af nye høreapparater er der en god sandsynlighed for, at GN Store Nord har erobret markedsandele i november måned. Spørgsmålet er dog, om GN Store Nord vil være i stand til at kunne erobre ligeså store markedsandele, som de gjorde i forbindelse med lanceringen af LiNX Quattro i november 2018, hvor GN Store Nord oplevede en stigning i markedsandelen på hele 5,8 pct. Vi tror dog, at dette bliver svært ikke mindst efter, at konkurrenten Sonova samtidig har lanceret et nyt produkt ved navn Lumity,« skriver Handelsbanken.

Konkurrenten fra Demant kan komme under pres de kommende måneder ifølge Handelsbanken.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

»Modsat GN, så befinder Demants produkter sig sidst i produktcyklussen, hvorfor vi vurderer, at der er en øget risiko for, at selskabets markedsandel kan komme under pres i de kommende måneder. Dog venter vi, at Demant vil være klar til at lancere en ny platform i begyndelsen af 2023. Det vil i givet fald kunne give fornyet vækstmoment for aktien både på det generelle marked, men også i VA-segmentet,« skriver Handelsbanken.

VA-segmentet er en offentlig salgskanal af høreapparater til veteraner.

Tidligere i november måned var der meget fokus på de to C25-konkurrenter, efter hovedaktionæren i Demant, William Demant Invest, købte op i GN Store Nord, så ejerandelen i konkurrenten oversteg 10 pct. Læs mere her.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje