Henter kommentarer

Har sikret sig stor stigning i dansk aktie: 'Det er en lærerig historie'


To egenskaber er vigtige at huske som investor.

Sådan lyder det fra porteføljeforvalter direktør Per Juul fra kapitalforvalteren Juul Value Invest. Tålmodighed og vedholdenhed kan nemlig sikre investorer et solidt afkast, påpeger han. Det viser historien om kapitalforvalterens position i smykkegiganten Pandora i hvert fald.

»Pandoras kursudvikling har været en lærerig historie på flere måder,« forklarer han over for Euroinvestor.

Juul Value Invest har nu et afkast på 84 pct. på Pandora-aktien, men på et tidspunkt så det meget sort ud for aktiekursen. Som value-investorer investerer han i aktier, der er billige målt på nøgletallene, og det var også derfor, at han holdte fast i smykke-aktien, da markedet kollapsede på grund af covid-19 i foråret.

Læs også: Storbank har sønderbombet dansk aktie som 2021-favorit

»Aktien var længe en grim ælling i vores portefølje. Ved udgangen af 2019, havde vi et tab på 27 pct.. Havde vi benyttet stop-loss, var aktien for længst røget ud. Men nogle gange kan det betale sig at holde fast,« påpeger han.

Aktien er med en stigning på 117 pct. hamret opad i 2020, og siden bunden i foråret er aktien steget mere end 200 pct.

Udviklingen viser også noget andet: At det i nogle tilfælde giver mening at købe en aktie til porteføljen, selv om der ikke er kommet nogen positive meldinger fra selskabet på det seneste, forklarer han.

Læs også: 3 mulige aktier til 2021: 'Selskabet har leveret en flot vækst'

»Pandoras regnskaber er stadig påvirket af corona og den store turn-around. Men kursen er alligevel steget helt vildt. For forventningen er, at det alligevel ikke bliver så slemt, som tidligere frygtet,« udtaler han.

»Du kan ikke vente på, at den positive udvikling er sket, for så er aktien allerede stukket af. Hvis du venter på, at tingene skal være forbedret, før du køber den, så er potentialet pludseligt væk.,« tilføjer Per Juul.

Per Juuls tilgang til aktierne har indtil videre vist sig at være en givtig tilgang. Valueinvestorens portefølje er år til dato steget 26,5 pct., mens verdensmarkedet er steget 3,9 pct.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Lars Tvede har tjent en formue her før - nu ser han en ny mulighed

Læs også: Saxo Bank om kursraket: 'Det her er en øjenåbner'