Henter kommentarer

Kendt tech-aktie er blevet savet over - nu har stjerneinvestoren fordoblet sin position


Et køb af aktier i den kinesiske teknologigigant Alibaba vækker særlig opsigt.

Det er stjerneinvestoren Warren Buffetts nærer allierede, Charlie Munger, der har øget sin position i den kinesiske teknologigigant, skriver Bloomberg News.

Charlie Munger har via sit private investeringsfirma næsten fordoblet sin position i Alibaba inden for de seneste tre måneder. Den kinesiske e-handelsgigant er ellers raslet ned på børsen. Alibaba-aktien faldet 50 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.  Det har tilsyneladende ikke afskrækket Charlie Munger, der ligesom Warren Buffett er kendt for sin investeringsstil i value-aktier.

Læs også: Stort comeback til Vestas-aktien? Det tror strategen, der vil ske

Han satser ligesom Buffett på aktier, der er billigt prissat i forhold til de fundamentale værdier i det bagvedliggende selskab, men også sammenlignet med det øvrige marked. Charlie Munger sidder nu indirekte på 602.060 Alibaba-aktier for i alt 71,5 mio. dollar svarende til 471 mio. kr.

Læs også: Nordnet: Hvis du har disse aktier, er det advarselssignal

Opkøbet af Alibaba-aktier sker ellers i en tid, hvor kinesiske myndigheder har øget reguleringen og tilsynet med kinesiske teknologiselskaber.

De kinesiske myndigheder har ifølge MarketWire senest bebudet, at man 15. februar i år indfører nye regler, så selskaber med data fra mere end 1 mio. brugere, skal igennem et sikkerhedstjek, før de kan børsnoteres i udlandet. Fra 1. marts indføres der samtidig regler for selskabernes brug af algoritmer, skriver nyhedsbureauet:

Læs også: Pensionskæmpe: Tretten bud på 2022

Oveni det kommer, at myndighederne i Kina har udstedt bøder til adskillige af de største kinesiske teknologivirksomheder for overtrædelser af konkurrenceloven, skriver Dow Jones. Der er her fundet en lang række tilfælde, hvor virksomheder har overtrådt reglerne, fordi de har undladt at fortælle om visse investeringer og overtagelser. Teknologigiganterne Tencent og Alibaba er på listen over selskaber, der har fået bøder på 500.000 yuan – svarende til 484.000 kr. – per overtrædelse, lyder det.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Sea Limited-aktien kastet ud i stort fald – det er der sket

Læs også: Warren Buffett forgyldt af Apples vilde børseventyr