Henter kommentarer

Lars Tvede: Jeg har taget profit hjem


Investoren og finansmanden Lars Tvede henter sine gevinster på sine shortpositioner i det teknologitunge Nasdaq-indeks hjem.

Det skriver han i en opdatering på Facebook.

»Jeg har taget min (ret beherskede) profit hjem på mine short positioner i NASDAQ. Vil lige se markedet an lidt,« lyder det helt præcist fra den professionelle investor.

Når en investor shorter – eller går kort – i en aktie, spekulerer vedkommende i at kursen vil falde.

Investoren låner her aktier af en aktionær – typisk via en mægler – for at sælge dem. Hvis aktiens kurs falder, kan investoren købe aktien billigere tilbage, og herefter aflevere den til ejeren. Investoren tjener derved på forskellen – minus et gebyr for at låne aktien samt kurtage. Desto mere kursen på den lånte aktie går mod nul, desto højere bliver investorens fortjeneste.

Det er lidt over en uge siden, Lars Tvede annoncerede på sin Facebook-profil, at han forudså et aktiedyk og derfor havde solgt sine platin- og kobberpositioner samt gået short i Nasdaq.

»Det er lidt aggressivt at gå short i Nasdaq, men jeg kan ikke lade være. For alle advarselslamperne blinker, men det her er ikke et nyt bear-marked (langvarigt og dybt fald på aktiemarkedet, red.). Den her slags korrektioner tager typisk et par uger, så er det ovre. Jeg er gået short med futures, og for mig er det ikke en særligt stor position. For jeg bryder mig ikke om at være short i aktier. Så det er noget, jeg normalt gør behersket og kortvarigt,« udtalte han på det tidspunkt til Børsen.

Læs også: Kendt investor om forsikringskæmpe: Derfor ville jeg holde mig fra aktien lige nu

Læs også: Dansk kapitalforvalter om brevet fra Warren Buffett: Tavsheden er larmende