Henter kommentarer

Meget vigtigt regnskab i vente: Her er dit finansielle overblik torsdag


Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Torsdag skal man virkelig holde på både hat og briller.

Der kommer regnskab for tredje kvartal fra Microsoft, og det kan få stor betydning for dagens aktiemarked, skriver Sydbank i en kommentar. Danske Bank har ligeledes været ude og sige, at det er ugens vigtigste begivenhed. Det kan du læse mere om her

Der kommer også regnskaber fra mastodonterne Alphabet, Airbus, Intel og Nestlé.

Regnskaber fra de store selskaber kan have betydning for, hvordan resten af aktiemarkedet opfører sig.

Onsdagens regnskab fra Meta, der er kendt for det sociale medie Facebook, har eksempelvis sat sig i de asiatiske markeder, efter Meta har præsenteret regnskab for første kvartal, hvilket du kan læse mere om her.

Investorerne i Asien er nu bekymrede for, om aktiemarkedet er steget for meget den seneste tid, skriver finansmediet Bloomberg.

På den hjemlige front byder dagen i dag på regnskab fra D/S Norden og Nordfyns Bank.

Læs også: Investorer flygter fra kendt investor

Dagens finansielle overblik starter i Japan, hvor investorerne har startet morgenen med et sug i maven.

Japanske aktier styrtdykker fra morgenstunden af, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som falder med 2 pct.

Kinesiske aktier starter modsat sin nabo torsdag positivt ud. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong kravler op med godt 0,5 pct., mens det kinesiske aktieindeks CSI 300 stiger lidt mindre med 0,2 pct.

Amerikanske aktier tegner sig til at falde kraftigt, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det toneangivende indeks S&P-500 indikerer et fald på over 0,6 pct., mens det ser endnu værre ud for det teknologitunge Nasdaq, der står til at falde med over 1,1 pct. Det mere defensive indeks af de tre, Dow Jones-indekset, tegner sig til at falde noget mindre. Futures indikerer, at indekset vil falde med omkring 0,2 pct.

Europæiske aktier ser ud til at starte torsdagen mere roligt end sine amerikanske kollegaer, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer et mindre fald på 0,1 pct.

Olieprisen handler fladt. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster 82,87 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster 88,10 dollar. 

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen falder med 0,5 pct. Guld handles således til en pris på 2.314 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin har ikke rykket sig det store ifølge Bloomberg. Den digitale mønt koster således stadig 64.221 dollar.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs mere: Sådan anbefaler analytikerne, at du handler Novo Nordisk-aktien nu

Læs mere: Her er eksperternes råd til renteplagede boligejere