Henter kommentarer

Milliardforvalter om C25-selskab: De er ukronede konger


Der er fuld opbakning til, at logistikmastodonten DSV kaster sig ud i et nyt opkøb fra en dansk milliardforvalter.

DSV har gang på gang vist, at man med succes kan opkøbe andre selskaber og optimere opkøbet. Derfor ser Artha Kapitalforvaltning også lyst på udsigterne til, at DSV opkøber den tyske logistikkæmpe DB Schenker.

»Jeg kender ikke virksomheder med samme integrationsklasse som DSV, nærmest de ukronede konger på området. Der vil være fuld opbakning fra kontoret her i Hellerup,« lyder det i en kommentar fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos den danske formueforvalter.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

DSV har tidligere været nævnt som mulig køber af den tyske speditørforretning, der i øjeblikket er ejet af Deutsche Bahn. Det skyldes, at DSV ligesom DB Schenker har specialiseret sig i fragt af varer, og at DSV er kendt for at udvide forretningen via opkøb af andre selskaber.

På et bestyrelsesmøde 14. december skal Deutsche Bahn vurderer, om datterselskabet skal frasælges.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

»DSV, det er sjældent man som aktionær slikker sig om munden, når der er udsigt til et potentielt opkøb af stor konkurrent. Men nu forlyder det, at salg af DB Schenker kan blive godkendt midt december, og dermed kommer DSV igen i spil.«

Selvom DSV nævnes som en mulig køber af den tyske speditørforretning, så er det dog ikke givet, at det danske C25-selskab overtager DB Schenker. Hvad det skyldes kan du læse om i Stor logistikkæmpe i DSV-kikkert – rygtes at få godkendt frasalg

Artha Kapitalforvaltning fokuserer på danske og nordiske aktier og har omkring 17 mia. kr. under forvaltning.

Læs også: Formueekspert: Der kommer altid en dramatisk modreaktion med kursstigninger

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige – begynd at købe op