Henter kommentarer

Mistede tålmodigheden med tysk aktie: 'Et fejlslagent eventyr'


Et fejlslagent eventyr.

Sådan beskriver MW Compounders' Johannes Møller forholdet til den tyske e-handelsaktie About You.

Kapitalforvalteren MW Compounders havde ellers About You liggende i porteføljen i knap et år, men aktieportionen er nu skrottet med tab. Det fortæller Johannes Møller i tirsdagens udgave af podcasten Millionærklubben.

»Vi mistede lidt tålmodigheden med aktien efter deres regnskab for et kvartal siden. Vi synes der var nogle problemer, der begyndte at bygge sig op, og derfor valgte vi at sælge aktien med en del tab,« forklarer Johannes Møller.

Læs også: Økonom om friske inflationstal: 'Vanvittig stor lettelse'

About You sælger tøj på nettet til en yngre målgruppe, og det seneste år er aktien bakket 66 procent.

En række problemer tårner sig op for About You, mener Johannes Møller. Det drejer sig om, at selskabet har indgået »dårlige kontrakter« med deres leverandører af logistikløsninger, hvilket har gjort ondt på pengekassen i About You.

Samtidig kæmper About You med »kæmpe varelagre«, påpeger Johannes Møller, fordi selskabet ikke tidligt satte priserne ned og omstillede sig til en afmatning i økonomien.

»Det værste, der kan ske som e-handelsvirksomhed er, hvis man brænder inde med et lager i en nedtur,« siger han.

Slutteligt viser det seneste regnskab, som netop er udkommet, at About You blot vækster med 3 procent, ligesom de har nedjusteret deres forventninger.

Læs også: Forbereder investorer: Dansk folkeaktie kan ryge 40 procent ned

»De er kørt lidt ind i en blindgyde, og de må tage nogle lidt større geværgreb for at rette skuden op,« bemærker Johannes Møller om About You.

Overvejer man at samle op i e-handelsaktier, kan der dog ifølge Johannes Møller være en vis logik i at gøre det. Han peger nemlig på, at mange af aktierne er faldet enormt, fordi investorerne har satset på en recession.

»Hvis der bare kommer en blød landing eller mild recession, kan nogle af de her historier være interessante i 2023,« forklarer han.

MW Compounders har sat pengene fra salget af About You over i Boozt-aktier.

Læs også: Kapitalforvalter sælger ud af 'fantastisk' C25-gigant: 'Værdiansættelsen er ikke længere attraktiv'

Læs også: Ny Mærsk-topchef klar med stor ændring