Henter kommentarer

Nationalbanken ramt af cyberangreb


Nationalbanken har mandag og tirsdag været udsat for et cyberangreb.

Det har betydet, at en række brugere ikke har kunne få adgang til Nationalbankens hjemmeside, skriver DR.

»Nogle brugere oplevede mandag og tirsdag morgen vanskeligheder ved at tilgå Nationalbankens hjemmeside. Hjemmesiden var udsat for et overbelastningsangreb, DDoS-angreb,« skriver Nationalbanken til DR Nyheder.

De bekræfter også, at angrebet ikke har påvirket Nationalbankens centrale systemer eller den daglige drift, der er en afgørende del af den finansielle infrastruktur i Danmark.

Læs også: Forventer ikke C25-gigant skovler penge ind i år

Et DDoS-angreb er et digitalt angreb, hvor en person med vilje overbelaster for eksempel en hjemmeside, så siden ikke kan svare eller bryder sammen, ifølge sikkerdigital.dk.

Også en række banker for eksempel Jyske Bank og Sydbank har tirsdag oplevet, at flere af deres kunder ikke har kunne logge på deres netbank.

Sydbanks kommunikationsafdeling har oplyst til Finans, at nedbruddet skyldes nedbrud hos Bankdata, der faciliterer bankens og en række andre bankers it-systemer.

Tidligere på dagen lød det fra Bankdata, at der ikke var noget, der tydede på et hackerangreb, skriver Finanswatch.

Læs også: Kapitalforvalter sælger ud af 'fantastisk' C25-gigant: 'Værdiansættelsen er ikke længere attraktiv'

Nu lyder det fra Bankdata, at datacentralen ikke kan udelukke noget.

»Jeg får at vide at vi ikke kan afvise noget som helst, og vi kan ikke udelukke muligheden for, at det er et overbelastningsangreb,« siger Jens Refsgaard, senior communication consultant hos Bankdata, til Finanswatch.

Til DR skriver Bankdata:

»Vi udelukker ingen muligheder. Overbelastningsangreb er en af de ting vi kigger på. Vi er klogere i løbet af de næste par timer.«

Læs også: Forbereder investorer: Dansk folkeaktie kan ryge 40 pct. ned

Læs også: Storbank afblæser recession i Europa