Henter kommentarer

Nordnet advarer danske investorer: 'Det vil kunne mærkes'


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’? Det spørgsmål dyster Millionærklubben-vært Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen om at svare først på i videoen ovenfor.
Vis mere

Investorer gør klogt i at holde øje med renterne. De kan få stor betydning for danske aktier.

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar torsdag. Han hæfter sig, at rentestigninger ellers har presset prisfastsættelsesmultiple den seneste måned. Kurspresset kan sagtens fortsætte, selvom selskaberne kommer til at levere godt i den kommende regnskabssæson, mener han.

Selvom der er plads til nye kursstigninger, så er det »mest sandsynlige er fortsat, at den helt store aktieoptur lakker mod enden,« lyder det.

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De er enormt godt positioneret'

»Stigende renter og en bevægelse mod 2 % for den amerikanske 10 årige rente over de kommende kvartaler er absolut realistisk, og det vil kunne mærkes hos investorerne,« advarer Per Hansen.

Det synspunkt deler aktiechef i Sampension, Philip Jagd. Han vurderer ifølge Børsen, at aktierne kan blive endnu hårdere ramt.

»Det her ligner bare starten på mere underperformance af danske aktier for mig at se. Renterne har luft til at stige mere, og i bevægelsen mod mere normale renter skal vi se en indsnævret forskel i prisfastsættelsen mellem vækst- og valueaktier samt stabile og cykliske aktier. Der ligger danske aktier bare ikke så godt, fordi vi har en overvægt af dyre stabile vækstaktier,« siger aktiechefen til Børsen.

Læs også: Forudser stort skifte i markedet: Dette kan blive de nye vinderaktier

Når renten har så stor betydning for især vækstaktierne - og derfor udviklingen på det danske aktiemarked, der er fyldt med vækstaktier - så skyldes det, at rentestigningerne især har betydning for  dyrt prisfastsatte aktier. Vi taler om dem, hvor investorerne tror, at selskaberne vil komme til at tjene mange penge ude i fremtiden.

Det skyldes, at stigende renter betyder, at selskabernes pengestrømme ude i fremtiden er mindre værd i nutidskroner. Det kan ramme vækstaktierne, hvilket man især finder på det amerikanske og danske aktiemarked.

Læs også: Pensionskæmpe: Upopulær del af aktiemarkedet kan være det bedste sted lige nu

Læs også: Forudsigelse: Sådan kan det gå danske aktier resten af året