Henter kommentarer

Nordnet: Det, som ikke er sket i mange år, er nu pludselig virkelighed


2021 har udviklet sig til at være et helt andet aktieår end det historiske 2020.

Det ses tydeligt i udviklingen i de såkaldte value-aktier, lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar fredag. For mens 2020s himmelstormere er blevet sendt ud voldsomme udsving, så er en række af det, som han beskriver som 'the fallen angels' fra sidste år sendt i grønt.

»Det som ikke er sket i mange år, er nu pludselig virkelighed. Value er tilbage og outperformer big time vækst,« udtaler Per Hansen.

Læs også: Kapitalforvalter jagter aktiejuveler – 7 aktier de satser på

Value-aktier - også kaldet værdiaktier - dækker over aktier, der typisk er billige målt på nøgletallene, for eksempel P/E-tallet. Der er populært sagt tale om aktier, der er billige i forhold til markedet bredt set eller andre sammenlignelige selskaber fra samme sektor. Vækstaktier dækker over aktier, der typisk handles til en høj kurs i forhold til det bagvedliggende selskabs indtjening. Det sker i en forventning om, at selskaberne vil tjene mange penge i fremtiden.

Som eksempel på value-udviklingen fremhæver Per Hansen kursudviklingen i blandt andet ølgiganten Carlsberg, ingeniørkæmpen FLSmidth samt på, at banker både i Danmark og internationalt også har klaret sig godt.

Læs også: Kendt value-investor om ørkenvandring: Vi står ved en skillevej

»Derimod har investorerne måtte lægge ryg til meget store tab i 2020-favoritter både inden den grønne omstilling (Vestas, Ørsted, Plug Power, norske NEL), men også nedturen i Kahoot kan nu mere end mærkes med en kursudvikling, hvor aktien næsten er skåret midt over fra årets højdepunkt i starten af året,« lyder det fra Per Hansen, der fortsætter:

»Det gode spørgsmål er naturligvis om den udvikling fortsætter. Det tror jeg, at den gør; dog næppe i den hastighed, som vi har set de seneste uger, hvor regimeskiftet har gjort ekstremt ondt på de afkastforvænte vækstinvestorer. Prisfastsættelen i udvalgte vækstaktier er stadig ekstremt høj, men er trods alt gået fra 'meget fantasifuld' til netop 'meget høj'.«

Læs også: Pensionskæmpe: Fire ting er vendt for value-aktierne

Læs også: Dansk kapitalforvalter har udset sig 3 mulige aktieguldfugle