Henter kommentarer

Nordnet om giftig udvikling: Disse aktier er i fare


Der er et stort udskilningsløb i gang blandt teknologiaktierne.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar fredag morgen. Det sker med henvisning til, at en lang række spekulative teknologiaktier er blevet sønderbombet, mens andre teknologiaktier står tilbage som anførere i et nervøst aktiemarked.

Læs også: Apple leverer langt over forventning – aktien stiger i eftermarkedet

Det skal ikke mindst ses i lyset af, at verdens mest værdifulde selskab – Apple – torsdag leverede det regnskab, som investorerne havde håbet på, mener Per Hansen.

»En række vækst- og IT selskaber har fået læsterlige kursklø ikke mindst i USA. Selskaber som Apple og Microsoft har også fået modvinden at mærke, men de leverer meget solide regnskaber, som forhindrer investorerne i investeringsmæssigt at masseudvandre.«

Læs også: Kapitalforvalter: Du bør finde aktier med denne evne

»Udskilningsløbet mellem »spec-tech« – spekulative eller spektakulære aktier og megacap med gode regnskaber kører på højtryk. Selskaber uden en tilstrækkelig driftssikker og overbevisende vækst er i farezonen. Det gælder her og nu blandt andet Cathie Wood og hendes Ark Innovation, som i går fortsatte nedturen, anført af netop det store kursfald i Tesla

En lang række teknologiaktier er faldet tilbage, efter rentefrygten har grebet markedet.

Investorer har de seneste uger i stor stil solgt ud af vækstaktierne af frygt for, at den amerikanske centralbank er på vej med kraftige rentestigninger. Stigende renter spiller en rolle for aktierne, når analytikerne skal vurdere nutidsværdien af et selskabs fremtidige indtjening.

Jo højere rente, jo lavere bliver nutidsværdien af den fremtidige indkomst. En højere rente rammer derfor i særlig grad vækstaktierne end value-aktierne, fordi vækstaktierne relativt set har en større del af deres indtjening længere ude i fremtiden.

Læs også: Rentefrygt har sænket aktierne – sådan har kapitalforvalter undgået vejsidebomber i porteføljen

Læs også: Verdens største hedgefond har dyster aktie-forudsigelse